Home Recenzie aerolínií Recenzia: Finnair biznis trieda na Airbus A320

Recenzia: Finnair biznis trieda na Airbus A320

by Karol
2 komentáre

Môj let s Finnair na Airbus A320 z Helsínk do Frankfurtu bol úplne posledným sektorom spiatočnej letenky v biznis triede z Nemecka do Japonska.

V Helsinkách som mal skoro trojhodinový prestup a väčšinu tohto času som strávil vo veľmi peknom biznis salóniku Finnair.

Recenzia: Finnair biznis trieda Airbus A350 z Tokia do Helsínk

Finnair biznis trieda na Airbus A320

Tento let Finnair sa v zásadne nelíšil od ostatných letov s európskymi leteckými spoločnosťami v biznis triede.

Odlet bol o 7:40 ráno a podávané boli pravdaže raňajky. Tie neboli ničím výnimočné, ale aj tak som ich považoval za celkom dobré. Každý pasažier dostal podnos, na ktorom bola šunka so syrom, biely jogurt s granolou, pečivo a ovocie. Ak nejete mäso, mali by ste si pred odletom predobjednať vegetariánsku stravu. Na palube lietadla nebol možný výber jedál.

Osobne považujem takéto jednoduché raňajky za oveľa lepšie ako nekvalitné omelety podávané mnohými inými leteckými spoločnosťami. Keďže som sa naraňajkoval ešte v salóniku, tak biely jogurt, syr a ovocie boli pre mňa úplne dostatučujúce na tomto dva a pol hodinovom lete.

Kvalitu nápojov neviem posúdiť, keďže som nedostal jedálny a ani nápojový lístok. Zo zvedavosti (za účelom tohto blogu) som si objednal šampanské. Podávaný bol Joseph Perrier v indivuálnych menších fľašiach.

Rovnako ako veľká väčšina európskych leteckých spoločností, aj Finnair majú v biznis triede na Airbus A320 rovnaké sedadlá ako v ekonomickej triede. V prípade biznis triedy ale ostávajú stredné sedadlá vždy voľné. Na tomto lete boli na biznis triedu vyhradené prvé tri rady.

Látkové poťahy sedadiel Finnair pôsobili trocha špinavo, ale sedadlá boli dostatočne pohodlné na tomto stredne dlhom európskom lete. Pri cestách v “euro biznis triede” sa snažím vždy rezervovať miesto v prvom rade. Stena pred prvým radom vám neumožní si dopredu vystrieť nohy, ale osobne oceňujem väčší priestor na kolená, ktorý prvý rad poskytuje.

Celkovo sa jednalo o ničím výnimočný, ale príjemný let v európskej biznis triede. Oveľa zaujímavejšie sú nové sedadlá Finnair v biznis triede bez možnosti sklápania na ich diaľkových lietadlách. Tomuto novému produktu sa ale budem venovať až v jednom z budúcich blogov.

2 komentáre

Súvisiace články

2 komentáre

Leave a Comment