Home Recenzie aerolínií Recenzia: Air Dolomiti ekonomická trieda. Jedny z najlepších aeroliniek v EU

Recenzia: Air Dolomiti ekonomická trieda. Jedny z najlepších aeroliniek v EU

by Karol
0 comment

Recenzia letu s Air Dolomiti v ekonomickej triede z Marseille do Mníchova.

Ak by som si mal vybrať trojicu mojich najobľúbenejších leteckých spoločností na európskych letoch, Air Dolomniti by určite patrili do tejto skupiny.

Aj keď Lufthansa od roku 2003 vlastní 100% týchto talianskych regionálnych aeroliniek, Air Dolomiti si doteraz zachovali svoju identitu. Trup ich lietadiel a aj interiéry sú stále v ich klasickej, veľmi elegantnej tyrkysovej farbe.

Air Dolomiti lietajú prevažne z talianských miest do Frankfurtu a Mníchova. Okrem toho ale prevádzkujú aj množstvo letov po celej Európe priamo pre Lufthansu.

Recenzia Air Dolomiti ekonomická trieda

Ak sa rozhodnete kúpiť letenku od Lufthansy, na výber dostanete vždy niekoľko rôznych kombinácií spojov do vašej destinácie. Ja sa snažím vždy pri vytváraní môjho itinerára zistiť, či niektorý z ponúkaných letov nelietajú práve Air Dolomiti z dôvodu vyššieho pohodlia na palube ich lietadiel.

Air Dolomiti majú vo svojej flotile iba Embraery 195, ktoré patria medzi moje najoblúbenejšie lietadlá. Osobne preferujem tieto Embraery z dôvodu, že majú v jednom rade iba štyri sedadlá. Takáto konfigurácia sedadiel je podľa môjho názoru oveľa pohodlnejšia ako šesť sedadiel v jednom rade na lietadlách Airbus A320/A321, ktoré Lufthansa prevádzkuje na väčšine európskych letov.

Pri konfigurácii sedadiel 2-2 v jednom rade teda neexistujú obávané stredné sedadadlá.

Pohodlnejšie cestovanie tiež zaručia pomerne veľkorysé rozostupy medzi jednotlivými radmi. Ak by ste mali možnosť, snažte sa vyberať sedadlá v prvých 14. radoch. V niektorých prípadoch Air Dolomiti vyhradzujú na biznis triedu až 14 radov a preto sú rozostupy medzi radmi v tejto prednej časti lietadla o niečo väčšie ako za radom číslo 14.

Sedadlá Air Dolomiti sú mierne tvrdšie čo je asi ich jedinou menšou nevýhodou. Na jedno až dvoj hodinových letoch by to v každom prípade nemal byť zásadný problém.

Podobne ako Lufthansa, aj Air Dolomiti majú nápoje a stravu spoplatnené v ekonomickej triede. Zadarmo dostane každý pasažier iba fľašu vody a malý keks.

Celkovo by som dal tomuto letu z Marseille do Mníchova 5 hviezdičiek z 5. Pohodlie pri cestovaní s Air Dolomiti je jedno z najlepších v porovnaní s ich európskou konkurenciou.

Recenzia Airbus A320: Sú Austrian nový Ryanair?

Recenzia: Air Dolomiti biznis trieda

0 comment

Súvisiace články

Leave a Comment