Home Vernostné programy Vernostný program Aegean Airlines zo Star Alliance zavádza zásadné zmeny

Vernostný program Aegean Airlines zo Star Alliance zavádza zásadné zmeny

by Karol
1 comment

Grécka letecká spoločnosť Aegean Airlines má jeden z najzaujímavejších vernostných programov skupiny Star Alliance. Jednou z hlavných výhod ich programu Miles+Bonus je pomerne rýchle dosiahnutie statusu Star Alliance Gold a jeho ešte jednoduchšie udržanie.

Tento vernostný program je atraktívny aj pre nepravidelných cestujúcich. Vaše míle v Miles+Bonus neexpirujú, pokiaľ na váš účet kreditujete míle za let so Star Alliance aspoň raz za päť rokov.

Ako momentálne získate vyšší status Star Alliance v Aegean Airlines

Miles+Bonus som sa podrobnejšie venoval už v minulosti. V dnešnom blogu preto iba v krátkosti zhrniem základné informácie o vyšších statusoch v tomto programe.

Momentálne by ste na Silver museli za 365 dní získať 12 000 míľ za lety so Star Alliance a zároveň absolvovať dva lety s Aegean/Olympic Air. Ak by ste neabsolvovali tieto dva lety, museli by ste nazbierať 24 000 míľ so Star Alliance.

Na Gold by ste následne museli v priebehu ďalších 365 dní absolovať štyri lety s Aegean/ Olympic a získať ešte 24 000 míľ. Druhou možnosťou by bolo získať 48 000 míľ na letoch Star Alliance (bez letov s Aegean).

Na udržanie Gold by ste v ďalšom roku museli opäť absolvovať štyri lety s Aegean a akumulovať 12 000 míľ. Ak by ste neleteli štyrikrát s Aegean, museli by ste nazbierať 24 000 míľ.

Aegean Airlines strava
Obed na Aegean Airlines v biznis triede

Zmeny v Miles+Bonus

Od 1.6.2023 zavádzajú Aegean Airlines zásadné zmeny vo forme ako získate a si udržíte vyšší status.

Ak absolvujete vyššie uvedené lety s Aegean/ Olympic, tak sa vás pre vás nič nezmení. Všetky podmienky ostávajú v takomto prípade rovnaké.

Ak však nebudete mať potrebné lety s Aegean/ Olympic budete musieť získať nasledovné množstvá míľ:

  • 35 000 míľ na Silver status
  • 35 000 míľ na udržanie Silver statusu
  • 70 000 míľ na prechod zo Silver na Gold
  • 70 000 míľ na udržanie Gold

V prípade statusu Silver sa jedná o takmer trojnásobok míľ oproti minulosti a pri udržaní Gold o takmer šesťnásobok doteraz potrebných míľ.

Aegean Airlines pomerne jasne povedali, že nemajú záujem prideľovať vyšší status ľuďom, ktorí s nimi necestujú pravidelne.

Ak by ste mali záujem o Star Alliance Gold a nebudete môcť každý rok absolovovať štyri lety s Aegean, vernostný program Turkish Airlines by mohol byť pre vás zaujímavou alternatívou.

Zhrnutie

Miles+Bonus zavádzajú drastické zmeny v ich vernostnom programe pre ľudí, ktorí necestujú pravidelne na palube ich lietadiel a majú záujem o vyšší status. Pre nich sa stáva vernostný program Aegean Airlines absolútne nezaujímavý.

Pre mňa osobne ale Miles+Bonus ostane hlavným vernostným programom Star Alliance. Splniť podmnienku štyroch letov nie je vôbec zložité. Stačí si napríklad raz za rok zorganizovať jednu cestu do Grécka. Kúpou jednej spiatočnej letenky od Aegean na niektorý z gréckych ostrovov s prestupom v Aténach by ste jednoducho splnili túto podmienku.

Aegean Airlines biznis trieda na Airbus A321neo

Jedna nevýhoda letov Aegean z Bratislavy do Atén

1 comment

Súvisiace články

1 comment

Miles+Bonus, najlepší program Star Alliance? - Dvere sveta dokorán 2. februára 2023 - 11:45

[…] Vernostné programy […]

Reply

Leave a Comment