Home Recenzie aerolínií Recenzia: Austrian Airlines biznis trieda na Airbus A320 Paríž – Viedeň

Recenzia: Austrian Airlines biznis trieda na Airbus A320 Paríž – Viedeň

by Karol
0 comment

Recenzia letu Austrian Airlines v biznis triede na Airbus A320 z Paríža do Viedne.

Na letisku Charles de Gaulle v Paríži som pred odletom navštívil Lufthansa Senator lounge. Tento salónik sa nachádza v termináli 1, v tesnej blízkosti odletových brán Lufthansa Group. Cez tú istú recepciu sa tiež vchádza do Lufthansa Business class lounge.

Senator lounge je určený pre držiteľov statusu Star Alliance Gold a Business class lounge pre cestujúcich v biznis triede. Oba salóniky sú pomerne malé a bez okien a preto nie veľmi ideálne na dlhšiu návštevu. Ja som mal pred vstupom do lietadla čas iba na krátku 10 minútovú návštevu. Výber jedál nebol veľmi široký, ale adekvátny na jednoduché raňajky.

Austrian Airlines biznis trieda Airbus A320

Austrian Airlines biznis trieda na Airbus A320

Vo všeobecnosti pri cestách v biznis triede v rámci Európy nemôžete očakávať príliš veľký komfort. Tak ako väčšina ostatných európskych leteckých spoločností, aj Austrian Airlines majú na svojich Airbusoch A320 v biznis triede rovnaké sedadlá ako v ekonomickej triede.

V biznis triede ale ostávajú stredné sedadlá vždy voľné a rozostupy medzi jednotlivými radmi sú tiež o niečo väčšie ako v zadnej časti lietadla.

Môj let z Paríža bol úplne plný a na biznis triedu vyhradili Austrian iba prvé dva rady. Pri cestách v európskej biznis triede sa vždy snažím rezervovať sedadlá v prvom rade, ktoré poskytujú viac priestoru na kolená. Na druhej strane vám stena pred týmito sedadlami neumožní si vystrieť nohy príliš dopredu.

Vo všeobecnosti považujem palubný personál Austrian Airlines za veľmi dobrý a výnimkou neboli ani letušky na mojom lete.

Austrian Airlines obed v biznis triede z Paríža do Viedne

Čo najviac odlišuje letecké spoločnosti na európskych letoch v biznis triede je strava. Austrian Airlines patria podľa môjho názoru medzi tie lepšie aerolinky v tejto oblasti.

Z Paríža sme odlietali o 10:05 ráno a Austrian podávali na tomto krátkom 90 minútovom lete obed. K dispozícii bolo iba hovädzie mäso so zemiakmi. Porcia nebola veľmi veľká, ale jedlo bolo veľmi chutné. Na podnose s hlavným jedlom bol ešte aj malý dezert.

Okrem klasických nealko nápojov boli k dispozícii hlavne rakúske vína a každý pasažier dostal aj malú fľaštičku so zázvorovým koncentrátom. Na diaľkových letoch podávajú Austrian Airlines niekoľko druhov výbornej kávy, ale na na európskych letoch sa budete musieť uspokojiť len s klasickou čiernou kávou.

Zhrnutie

Biznis trieda Austrian Airlines na európskych letoch sa zásadne nelíši od ich európskej konkurencie. Ak by som si mal ale vybrať, uprednostnil by som ich pred ich sesterskými aerolinkami Lufthansa a Swiss, alebo pred konkurenčnými Air France-KLM. Z môjho letu z Paríža do Viedne hodnotím najpozitívnejšie palubný personál a stravu.

Recenzia: Lufthansa biznis trieda na Airbus A320

Recenzia Airbus A320: Sú Austrian nový Ryanair?

0 comment

Súvisiace články

Leave a Comment