Home Cestovateľský blog Niektoré online lístky RegioJet majú zásadný problém

Niektoré online lístky RegioJet majú zásadný problém

by Karol
0 comment

Ak využívate online lístky RegioJet vo vašej aplikácii Apple Wallet, mali by ste si dať pozor na jednu chybu v týchto lístkoch. Android sytém som nikdy nepoužíval a preto neviem posúdiť, či sa užívatelia tohto sytému môžu stretnúť s rovnakým problémom.

Lístky RegioJet v Apple Wallet neukazujú správny čas odchodu v niektorých prípadoch

Všetky moje cestovné a palubné lístky ukladám okamžite po ich zakúpení, alebo vystavení priamo do Apple Wallet. Nájsť takto uložené lístky je oveľa rýchlejšie ako ich vyhľadávať v emailoch, ale v množstve aplikácií.

RegioJet využívam iba na trase medzi Bratislavou a viedenským letiskom. Pri návrate na Slovensko sa v mnohých prípadoch vraciam z krajín, ktoré sa nachádzajú v inom ako stredoerópskom časovom pásme.

Ak sa nachádzam v inom časovom pásme, čas odchodu autobusu sa mi v Apple Wallet zobrazí podľa času v tejto časovej zóne.

Ako príklad uvediem lístok, ktorý som si kupoval včera. Lístok som si kúpil z letiska Viedeň s odchodom o 23:25. Momentálne sa nachádzam v Argentíne a v Apple Wallet je čas môjho odchodu zobrazený ako 19:25. To je čas, ktorý bude v Argentíne v čase odchodu môjho autobus z Viedne o 23:25.

Takéto zobrazenie času je úplne nezmyselné, lebo na autobus budem nasadať v Rakúsku a nie v Argentíne.

Žiadna iná dopravná spoločnosť nezobrazuje čas odchodu takto nezmyselne. Momentálne už viem o tomto probléme, ale v minulosti som už zmeškal spoj pre zmätok ohľadom času odchodu autobusu.

Do Viedne som prilietal z Grécka o 9:55 a lístok som mal na 10:25. Ešte pred odletom na letisku v Aténach som si skontroloval čas odchodu autobusu v Apple Wallet a aj v aplikácii RegioJet. Na moje prekvapenie som si všimol, že som si lístok kúpil až na 11:25. Lístok som preto okamžite stornoval a kúpil nový na 10:25.

Keď som ale pristál vo Viedni, čas na novom lístku sa mi okamžite zmenil z 10:25 na 9:25 a môj autobus už bol na ceste do Bratislavy. Tento hodinový rozdiel predstavoval časový rozdiel medzi miestnym časom v Grécku a v strednej Európe. Môj pôvodný lístok som teda kúpil správne, iba mi sa mi zobrazoval nesprávny čas.

Minulý rok aj samotná aplikácia RegioJet zobrazovala nesprávny čas.

Zhrnutie

Aj keď som na tento problém upozornil RegioJet pred skoro rokom, chybu stále úplne neodstránili. Ich aplikácia už nemení čas podľa časovej zóny. Ak ale využívate Apple Wallet, nenechajte sa zmiasť možným chybným časom odchodu.

Minimálny čas potrebný na prestup na další let

Oblasti sveta s najsilnejšími turbulenciami

0 comment

Súvisiace články

Leave a Comment