Home Recenzie aerolínií Recenzia letov Aerolineas Argentinas

Recenzia letov Aerolineas Argentinas

by Karol
2 komentáre

Aerolineas Argentinas sú poslednou skutočne tradičnou leteckou spoločnosťou v Južnej Amerike. Pri letoch s inými aerolinkami v rámci juhoamerického kontinentu si budete musieť priplácať takmer za všetko. Rovnako ako pri cestách s európskymi nízkonákladovkami.

S Aerolineas Argentinas si ale budete môcť bezplatne rezervovať sedadlo, zadarmo dostanete jednu palubnú a dokonca aj jednu check-in batožinu. Jedine rezervačná trieda Promo nezahŕňa check-in batožinu. Táto Promo trieda je ale len o pár eur lacnejšia ako tarifa s check-in batožinou.

Ja som s týmito najväčšími argentínskymi aerolinkami cestoval tento rok dvakrát. Prvý bol let zo Santiaga de Chile do Buenos Aires a následne na vnútroštátnom lete z Buenos Aires do Bariloche. Výhodou Aerolineas je, že mnohé z ich letov zo susedných krajín pristávajú na letisku Aeroparque (AEP), ktoré sa nachádza v blízkosti centra Buenos Aires. Cesta zo vzdialenejšieho letiska Ezeiza do centra by vám trvala oveľa dlhšie ako z Aeroparque.

Aerolineas Argentinas sú členom aliancie SkyTeam.

Ako kupovať letenku

Webová stránka Aerolineas Argentinas nefunguje veľmi hladko. Ich rezervačný systém vám napríklad nebude akceptovať slovenské telefóne číslo. Túto kolónku ale nebudete môcť nechať voľnú. Ak vám bude systém hlásiť chybu pri slovenskom čísle, použite napríklad telefónne číslo akéhokoľvek argentínskeho hotela.

Pri kúpe letenky zo Santiaga mi webová stránka vôbec neakceptovala moju kreditnú kartu. Letenku som si preto zakúpil cez online predajcu leteniek, ktorý mal rovnaké ceny ako Aerolineas.

Ak ale budete kupovať letenku na vnútroštátny let, snažte sa letenku kúpiť na stránke Aerolineas Argentinas. Ak si zvolíte ako menu argentínske peso, budete môcť ušetriť takmer 50% ceny letenky.

V Argentíne existujú dva výmenné kurzy. Jeden oficiálny (1 euro = 210 peso) a druhý polooficiálny (1 euro = 400 peso). Týmto výmenným kurzom a forme ako ušetriť pri platbách v Argentíne som sa venoval v tomto staršom blogu.

Ak budete kupovať vnútroštátnu letenku cez online cestovnú kanceláriu, cena vám bude prepočítaná cestovnou kanceláriou podľa oficiálneho kurzu na doláre, alebo eurá. Ak ale letenku kúpite priamo s Aerolineas Argentinas v peso, vaša banka vám cenu prepočíta podľa polooficálneho kurzu.

Pri kúpe vnútroštátnej letenky som už nemal problém platiť s mojou slovenskou kartou priamo na webe Aerolineas. Pri letenke s odletom zo Santiaga by som na kurze v každom prípade neušetril, keďže cena bola v čilských peso.

Let s Aerolineas Argentinas

Môj prvý let bol na staršom Boeingu 737 a vnútroštátny na Boeingu 737 MAX.

Ako rozlíšiť Boeing 737 MAX od starších Boeingov 737

Interiéry oboch lietadiel boli identické a rozostupy medzi jednotlivými radmi dostatočne veľké na pomerne pohodlné cestovanie.

Ja som si pri check-in na letiskách vyžiadal miesta pri núdzových východoch, ktoré som v oboch prípadoch dostal zadarmo.

Aerolineas Argentinas majú v biznis triede na svojich Boeingoch 737 a Embraeroch skutočné biznis sedadlá (na rozdiel od európskych aeroliniek s rovnakými sedadlami ako v ekonomickej triede).

Na oboch letoch boli zadarmo podávané nápoje a tiež malý snack. Podľa fotografií čo som videl na internete sa zdá, že v biznis triede sú podavané iba nie veľmi dobre vyzerajúce sendviče.

Zhrnutie

Pri letoch v Argentíne by boli určite mojou prvou voľbou Aerolineas Argentinas. Na medzinárodných letoch by som ich pravdepodobne tiež uprednostnil pred inými leteckými spoločnosťami (pri podobnej cene). Ich hlavnými výhodami sú bezplatná check-in batožina, možnosť rezervácie sedadla bez poplatkov a pomerne väčšie rozostupy medzi jednotlivými radmi.

Keďže Aerolineas sú leteckou spoločnosťou s najväčším počtom vnútroštátnych letov, v prípade akýchkoľvek zmien by bolo prebookovanie na iný let asi jednoduchšie ako pri argentínskych nízkonákladovkách.

Pri kúpe vnútroštátnej letenky nezabudnite platiť s argentínskym pesom.

Kam ísť v Argentíne. 12 najkrajších miest z celej krajiny

2 komentáre

Súvisiace články

2 komentáre

Leave a Comment