Home Letecké spoločnosti Aegean Airlines zrušili lety do Bratislavy. Čo s letenkami?

Aegean Airlines zrušili lety do Bratislavy. Čo s letenkami?

by Karol
0 comment

Grécke aerolinky Aegean Airlines zrušili tento týždeň všetky “letné” lety z Bratislavy do Atén. Prvý let sa mal uskutočniť 5. júna 2023 a táto linka mala byť prevádzkovaná dvakrát za týždeň. Malo sa jednať o úplne prvé pravidlené spoje tohto člena Star Alliance na Slovensko.

Aegean Airlines zrušili lety z Atén do Bratislavy

Aegean Airlines ale úplne nevymazali Bratislavu z mapy svojich destinácií. Momentálne je ich inauguračný let do Atén naplánovaný na 14. septembra 2023. V letovom letovom poriadku nastali ale aj ďalšie zmeny. Pôvodne mali Aegean do Bratislavy lietať iba do konca septembra 2023.

Lety na tejto trase sú aktuálne naplánované až do 4. januára 2024.

Prečo teda Aegean Airlines nezačnú lietať na Slovensko začiatkom júna? Osobne si myslím, že Aegean nemali dostatok lietadiel na hlavnú turistickú sezónu. A preto bolo najjednouduchším riešením zrušenie letov na novej, ešte nezalietanej linke.

Aegean Airlines
Biznis trieda Aegean Airlines. Obed v biznis triede

Letenky z Bratislavy do Atén som si ešte koncom minulého roka zakúpil aj ja. Tento týždeň som dostal email od Aegean o zrušení mojich letov. Na výber som dostal plnú refundáciu letenky, alebo voucher s o 10% vyššou hodnotou ako bola cena letenky.

Do Grécka som v každom prípade chcel cestovať. Preto som telefonicky kontaktoval zákaznícke centrum Aegean Airlines a požiadal o zmenu odletového letiska. Agent okamžite bez akýchkoľvek problémov prebookoval môju letenku na let s Aegean z Viedne do Atén. Pravdaže bez akýchkoľvek ďalších poplatkov. Bezplatne som dokonca mohol zameniť aj dátum odletu.

Kúpa letenky so zľavou 100 eur

Aké máte teda možnosti ak bol váš let zrušený?

  1. Ak by ste nechceli cestovať, požiadajte o plnú refundáciu letenky.
  2. Ak viete, že v budúcnosti budete opäť kupovať letenku od Aegean, možete požiadať o voucher s bonusom 10%.
  3. Ak chcete cestovať z Bratislavy, požiadajte o zmenu letu na termín po 13.9.2023

Ďalšou možnosťou je refundácia a zakúpenie úplne novej letenky. Aegean Airlines majú momentálne veľmi zaujímavú akciu, pri ktorej možete získať zľavu 100 eur na vašu letenku. Ak by ste vašu letenku refundovali a kúpili si novú v aktuálnej promo akcii, možno by ste ešte aj ušetrili na letenke do Atén. Pozor ale. Voucher s touto promo akciou nie je možné kombinovať.

Zľava 100 eur na letenky Aegean Airlines

Ďalšie blogy o Aegean Airlines:

Jedna nevýhoda letov Aegean z Bratislavy do Atén

Miles+Bonus, najlepší program Star Alliance?

Recenzia Aegean Airlines a Olympic Air

Aegean Airlines biznis trieda na Airbus A321neo

0 comment

Súvisiace články

Leave a Comment