Home Letecké spoločnosti Avios (míle) Qatar Airways dostanete už pred odletom a môžete ich využiť hneď na letisku v Dohe

Avios (míle) Qatar Airways dostanete už pred odletom a môžete ich využiť hneď na letisku v Dohe

by Karol
2 komentáre

Ak necestujete pravidelne lietadlom, míle pravdepodobne vôbec nezbierate, alebo vám väčšinou expirujú ešte predtým ako ich máte dostatok na výber letenky. Qatar Airways teraz prišli so zaujímavou možnosťou ako využiť míle hneď počas vašej cesty na dovolenku.

Oficiálne sa míle vo vernostnom programe Qatar Airways nazývajú Avios. Tie teraz dostanete ešte pred odletom a budete ich môcť okamžite využiť na letisku v Dohe na nákupy v duty free obchodoch a v reštauráciach.

O Privilege Club, vernostnom programe Qatar Airways som už podrobnejšie písal v tomto staršom blogu.

Avios, ktoré používajú napríklad aj British Airways a Iberia som sa tiež už venoval v samostatnom článku.

Letiskov Dohe

Qatar Airways: míle/ Avios a ich okamžité využitie

Qatar Airways prišli s úplne novým konceptom, ktorý doteraz nemá žiadna iná letecká spoločnosť. Vaše míle budete môcť vuyžiť pri prestupe na letisku v Dohe ešte počas cesty na vašu dovolenku. Alebo pri návrate z dovolenky pravdaže.

Avios vám budú pripísané do vášho vernostného programu Privilege Club ešte pred nástupom do lietadla. Na účte by ste ich mali mať 120 minút pred odletom vášho letu.

Po prílete na letisko v Katare ich budete môcť okamžite využiť v duty free obchodoch a v reštauráciach. Za každé jedno Avios dostanete zľavu 0,65 centa. Celú platbu v duty free nebudete musieť zrealizovať využitím Avios. Ak ich nebudete mať dostatok, chýbajúcu časť budete môcť zaplatiť v hotovosti (alebo kartou).

Tieto formy platby na letisku v Dohe už akceptuje vyše 200 prevádzok.

Takýmto spôsobom budete môcť pravdaže využiť aj všetky staršie Avios, ktoré už máte na účte.

Qatar Airways
Qatar Airways biznis trieda

Držitelia vyšších statusov dostanú pri platbe s Avios ešte navyše zľavu do výšky 20%. Ak ale cestujete s Qatar Airways a aerolinkami aliancie oneworld pravidelne, takéto využitie Avios na letisku v Dohe nebude pre vás veľmi výhodné. Pre pravidelných cestujúcich je stále atraktívnejšie zameniť míle za letenku.

Ak ale viete, že v budúcnosti neakumulujete dostatok Avios na letenku, možnosť platby za tovar a služby na letisku v Dohe vám poskytne aspoň nejakú hodnotu. Napríklad za 10 000 Avios by ste získali zľavu 65 USD, čo nie je zanedbateľná čiastka.

Ak by ste vaše lety kreditovali do iných vernostných programov oneworld, míle dostanete štandardne až po absolvovaní vašich letov.

Na využitie tejto ponuky budete musieť byť pravdaže členom Privilege Club. Qatar Airways poskytujú pravidelne novým členom privítací bonus vo výške 2000 až 6000 Avios. Na tento bonus budete musieť často použiť promo kód, ktorý nájdete priamo na webovej stráne Qatar Airways (ak je k dispozícii).

2 komentáre

Súvisiace články

2 komentáre

Čo nemám rád na Qatar Airways - Dvere sveta dokorán 16. apríla 2023 - 13:19

[…] Letecké spoločnosti […]

Reply

Leave a Comment