Home Recenzie aerolínií Stále najlepší na svete. Recenzia Qatar Airways biznis trieda na Airbuse A350 Qsuite

Stále najlepší na svete. Recenzia Qatar Airways biznis trieda na Airbuse A350 Qsuite

by Karol
2 komentáre

Recenzia letu Qatar Airways v biznis triede na Airbus A350 z Dohy do Singapuru.

Môj dnešný let s Qatar Airways bol takmer vo všetkých ohľadoch vynikajúci. Problémom bola len dĺžka letu, za čo v každom prípade nemôže letecká spoločnosť. Z Kataru sa do Singapuru dostanete za sedem hodín, čo je príliš krátky čas na nočný let ak cestujete v pohodlí biznis triedy.

Z Dohy sme odlietali o 20:00 a v Singapure sme pristáli na druhý deň ráno o 8:10. Aj keď som večeru zjedol pomerne rýchlo, na spánok mi ostalo iba päť hodín. Vo všeobecnosti z dôvodu kratších nočných letov nepovažujem blízkovýchodné letecké spoločnosti za najideálnejšie pri cestách do južnej a juhovýchodnej Ázie. Na druhej strane servis, strava a Qsuite vyvážil tento jediný mínusový bod môjho letu do Singapuru.

Pred odletom som vďaka môjmu vyššiemu statusu vo vernostnom programe Qatar Airways navštívil výborný salónik prvej triedy Al Safwa. Ak status nemáte, budete môcť využiť Al Mourjan lounge. Pozor ale. Najlacnejšia rezervačná trieda Qatar Airways Business Lite nezahŕňa stup do biznis salónikov.

Qatar Airways Qsuite
Qatar Airways Qsuite

Recenzia Qatar Airways Qsuite sedadlá

Qatar Airways majú v biznis triede na Airbusoch A350 dva druhy sedadiel. Prvými sú staršie, ale stále veľmi kvalitné plne sklápateľné sedadlá, ktoré sú nasadzované napríklad na lety do Viedne (recenzia tu).

Druhými sú takzavné Qsuite, “apartmány” s dverami, v ktorých som cestoval na tomto lete do Singapuru.

Z týchto sedadiel má každý pasažier priamy prístup do uličky a posuvné dvere poskytujú maximum súkromia.

Ak cestujete vo dvojici, zo stredných dvojsedadiel vám budú vedieť letušky vytvoriť jednu väčšiu dvojposteľ. Stiahnutím stien medzi sedlami sa dá dokonca vytvoriť privátna uzatvorená kabína až pre štyri osoby.

Tieto sedadlá sú veľmi pohodlné či už pri oddychu v polosklopenej polohe, alebo pri spánku v sklopenej polohe.

Dnes sa ale nebudem podrobnejšie venovať Qsuite. Viac o tomto produkte sa dozviete v tomto mojom staršom blogu.

Lobster cocktail
Jumbo krevety so zeleninou

Recenzia: Qatar Airways strava

Qatar Airways majú v biznis triede koncept dine on demand. To znamená, že si môžete objednať čokoľvek z jedálneho lístka kedykoľvek počas letu.

Na letoch z Dohy si budete môcť rezervovať hlavné jedlá aj na webovej stránke Qatar Airways v “my trip” od 14 dní do 24 hodín pred odletom. Online jedálny lístok je rovnaký ako ponuka na palube, ale predobjednaním jedla budete mať garanciu dostupnosti vašej prvej voľby.

Jedálne lístky Qatar Airways na kratších, zhruba 6 až 8 hodinových letoch sa ale zásadne líšia podľa času odletu. Na mojom lete s odletom o 20:00 bol dôraz kladený na večeru. Ak by ste cestovali na neskorom nočnom lete s odletom po polnoci, dôraz by bol kladený na raňajky.

Ako predjedlo som si objednal lobster (homár) cocktail, hlavné jedlo grilované jumbo krevety a dezert čerstvé lesné ovocie. Všetky chody boli jednoducho skvelé a catering na tomto lete by som ohodnotil ako jeden z najlepších zo všetkých mojich ciest v biznis triede. Hlavne jemne pikantné krevety boli boli ideálne ako strava v lietadle, kde naše chuťové bunky fungujú ináč ako na zemi.

Lesné plody nájdete pravidelne v ponuke Qatar Airways a sú mojím preferovaným dezertom. Ak by ste si ich vybrali a nemáte radi príliš sladké veci, objednajte si ich bez mierne presladeného sirupu.

Pred príletom do Singapuru som si už iba objednal pohár caffe latte.

Celkovo bola ponuka alko a nealko nápojov veľmi široká a do tohto blogu pripájam aspoň ponuku šampanského z tohto letu.

Palubný personál a kozmetická taštička

Palubný personál Qatar Airways by som vo všeobecnosti ohodnotil ako veľmi dobrý a vynikajúci. Výnimkou nebol ani multinárodnostný personál na lete do Singapuru.

Na mojich nedávnych letoch v biznis triede z a do Taipei s EVA Air ma nikto nikdy neprivítal na palube lietadla a ani sa pred príletom neopýtal aký som mal let.

Na palube Qatar Airways ma separátne privítala letuška, ktorá sa o mňa starala a aj hlavný stevard. Počas letu sa informovali, či som so všetkým spokojný a na konci sa obaja aj poďakovali za let s Qatar Airways. Takýto prístup palubného personálu vám určite tiež spríjemní vašu cestu.

Kozmetická taštička obsahovala okrem klasickej zubnej kefky a pasty, štupľov do uší a klapiek na oči aj krém na tvár, balzam na pery a telové mlieko. Okrem toho dostal každý pasažier aj papuče a pyžamo (ktoré poskytuje len veľmi málo leteckých spoločností v biznis triede.

Hneď po večeri mi letuška dala na sedadlo tenší matrac a pripravila posteľ na spanie.

Zhrnutie

Kvalita biznis triedy Qatar Airways prevyšuje väčšinu konkurencie. Pohodlné sedadlá, kvalitná strava a dobrý palubný personál vám zaručia príjemnú cestu.

Najväčším negatívom Qatar Airways je geografická poloha Dohy. Pri cestách v ekonomickej triede môže byť príjemné absolvovať dva stredne dlhé lety namiesto jednej dlhej, vyše 10 hodinovej cesty. Ak ale cestujete napríklad do juhovýchodnej Ázie, stredne dlhé lety nie sú ideálne ak chcete maximalizovať dĺžku spánku. Časté neskoré nočné prestupy na letisku v Dohe môžu byť tiež veľmi únavné.

Pri ceste na jednom dlhom vyše 10 hodinovom lete s európskymi, alebo ázijskými aerolinkami by ste pravdepodobne do vašej destinácie dorazili viac oddýchnutí.

2 komentáre

Súvisiace články

2 komentáre

Leave a Comment