Home Cestovateľský blog K-ETA, povinná registrácia pred cestou do Južnej Kórei

K-ETA, povinná registrácia pred cestou do Južnej Kórei

by Karol
1 comment

Aj keď má Slovenská republika s Južnou Kóreou už dlhé roky bezvízový styk, pred cestou do tejto východoázijskej krajiny budete musieť vyplniť imigračný online formulár. Jedná sa o podný systém ako pri cestách do USA, alebo Kanady. Táto online registrácia pred cestou do Južnej Kórei má oficiálny názov K-ETA a potvrdenie o jej spracovaní budete musieť predložiť ešte pred odletom na letisku.

V minulosti sme mohli do Južnej Kórei cestovať bez akýchkoľvek formalít navyše, keďže K-ETA vstúpila do platnosti len v roku 2021. Niektorých ľudí preto môže táto nová požiadavka zaskočiť. To bol aj môj prípad, keďže som Južnú Kóreu navštívil v minulosti mnohokrát bez akejkoľvek extra byrokracie. Našťastie deň pred odletom do Soulu som si spomenul, že som v správach zachytil informáciu o nejakých nových imigračných podmienkach.

K-ETA registrácia pred cestou do Južnej Kórei

Formulár K-ETA nájdete priamo na webovej stránke imigračného úradu Kórejskej republiky. Využiť budete môcť aj mobilnú aplikáciu.

Samotná registrácia je veľmi jednoduchá a vyplniť budete musieť iba základné osobné údaje, číslo pasu a miesto ubytovania (stačí jedno ak navštívite viac miest počas vašej cesty).

Poplatok za spracovanie žiadosti je 10 300 KRW, čo je zhruba 7 eur. Platnosť K-ETA je dva roky a budete ju môcť využiť aj na viacej návštev.

Korean Air

Podľa webovej stránky K-ETA môže trvať spracovanie žiadosti aj vyše 72 hodín. Preto neodkladajte registráciu na poslenú chvíľu, keďže potvrdenie budete musieť predložiť na letisku už pred odletom.

Ja som dostal toto potvrdenie zhruba po 45 minútach po registrácii. Zdá sa, že všeobecnosti by ste ho mali dostať do 30 až 60 minút. Samotné potvrdenie nedostanete emailom, ale si ho budete musieť otvoriť na webovej stránke K-ETA. Link nájdete priamo v emaili.

Zhrnutie

Pred cestou do Južnej Kórei by ste nemali zabudnúť na K-ETA registráciu. Jej spracovanie je pomerne rýchle, ale registrujte sa radšej niekoľko dní pred vašim odletom. Vyhnete sa tým zbytočnému stresu na letisku.

Soul: miesta s najlepšou modernou architektúrou

1 comment

Súvisiace články

1 comment

Recenzia: Asiana Airlines biznis trieda na Airbus A380 - Dvere sveta dokorán 22. augusta 2023 - 8:00

[…] Cestovateľský blog […]

Reply

Leave a Comment