Home Letecké spoločnosti Japonská ANA má najkrajší Airbus A380

Japonská ANA má najkrajší Airbus A380

by Karol
0 comment

Dvojposchodové superjumbá Airbus A380 prehliadnete len veľmi ťažko a v prípade A380tok patriacich leteckej spoločnosti ANA to platí dvojnásobne. All Nippon Airways (ANA) majú ak nie najkrajšie, tak určite aspoň najzaujímavejšie Airbusy A380. Obrovské korytnačky na trupe ich lietadiel ale budete mať šancu vidieť len na dvoch letiskách.

ANA Airbus A380 Flying Honu

Japonská letecká spoločnosť ANA má vo svojej flotile iba tri Airbusy A380. Na trupe všetkých týchto troch lietadiel sú maľby obrovských morských korytnačiek. ANA sa pri dizajne inšpirovala Havajskými ostrovmi a oficiálny názov tohto motívu je Flying Honu. Honu v havajskom jazyku znamená práve morská korytnačka.

ANA Airbus A380

Výber havajskej tématiky nebol náhodný keďže ANA prevádzkuje tieto lietadlá výhradne na letoch z Tokia do Honolulu. Momentálne sú všetky odlety z letiska Tokyo Narita, ale do budúcnosti možno budete mať šancu vidieť tieto lietadlá aj na letisku Tokyo Haneda.

Každý Flying Honu Airbus je v inej farbe. Modrá farba má symbolizovať havajské nebo, zelená oceán a oranžová západ slnka na Havajských ostrovoch. Ja som mal pri mojich dvoch nedávnych prestupoch na Narite možnosť vidieť modrú a oranžovú verziu. Toto oranžové lietadlo ale ANA ešte len pripravuje na prvý let po trojročnom pandemickom uzemnení.

ANA má na Airbusoch A380 až 520 sedadiel. Na prvom poschodí je to 383 sedadiel v ekonomickej triede a na druhom poschodí je 73 miest premium economy, 56 v biznis triede a osem v prvej triede.

V minulosti mali aj Emirates niekoľko Airbusov A380 so špeciálnym motívom na trupe ich lietadiel. Tieto dočasné promočné kampane ale neboli zďaleka tak zaujímavé ako Flying Honu od ANA.

Emirates prestanú lietať do Viedne na Airbus A380

Lufthansa zverejnila nové destinácie Airbus A380

Emirates Airbus A380
Emirates Airbus A380

0 comment

Súvisiace články

Leave a Comment