Home Recenzie aerolínií Recenzia: biznis salónik SkyCourt na letisku v Budapešti

Recenzia: biznis salónik SkyCourt na letisku v Budapešti

by Karol
1 comment

SkyCourt biznis salónik v Budapešti sa asi len veľmi ťažko zaradí medzi vaše obľúbené letiskové salóniky. Jeho hlavnými negatívami sú priestory bez okien vo vnútri terminálu a veľmi obmedzená ponuka stravy.

Ja som mal nedávno príležitosť navštíviť aj Platinum lounge v mimo schengenskej zóne budapeštianskeho letiska. Ak by ste mali na výber, tento salónik by bol určite lepšou voľbou ako SkyCourt lounge.

SkyCourt salónik sa nachádza v schengenskej zóne terminálu 2 a s celkovou plochou 270 metrov štvorcových by mal byť najväčším loungom na budapeštianskom letisku.

Otváracia doba je od 4:30 do 21:00. Ja som v tomto salóniku strávil zhruba hodinu a pol pred mojím popoludňajším letom KLM do Amsterdamu. SkyCourt spolupracuje napríklad aj s Air France, Finnair, EgyptAir, Tarom, China Eastern (Shanghai Airlines), Air China a Priority Pass.

Salónik je rozdelený na tri sekcie. Za recepciou sa nachádza najväčší priestor s bufetom, nápojmi a stolmi s vyššími barovými stoličkami. Po bočných stranách sú ďalšie dva priestory so sedačkami a menšími stolmi s klasickými stoličkami. V zadnej časti sa nachádzajú ešte WC.

Aj keď bol počas väčšiny mojej návštevy salónik pomerne plný, nemal som problém nájsť miesto na sedenie.

Na jedenie boli na výber iba studené položky z troch chladiacich boxov a žiadna z nich ma špeciálne neoslovila. Šalát, z ktorého 95% tvorili šalátové listy bol už predpripravený v plastových téglikoch. Rovnako predpripravený bol aj couscous a na kúsky nakrájané ovocie. Plnené tortilly, syry a šunky tvorili zvyšok ponuky. V treťom boxe bolo ešte niekoľko druhov dezertov v plastových pohároch. Mňa pred hladom zachránil biely jogurt a kešu oriešky.

V stálej ponuke by mali byť aj nachos a pravdaže aj pečivo.

Okrem nealko nápojov, piva a maďarských vín si budete môcť pripraviť aj Dallmayr kávu z automatu vedľa ktorého je aj niekoľko druhov tvrdých alkoholov.

SkyCourt biznis salónik v Budapešti: zhrnutie

Z dôvodu veľmi obmedzenej ponuky jedál by som určite za vstup do tohto loungu neplatil. Ak máte vstup zadarmo, môžete si dať aspoň kávu, alebo jogurt ako v mojom prípade.

——————————-

Webová stránka letiska v Budapešti s kompletným zoznamom biznis salónikov.

Vienna Lounge, krásny nový salónik na Schwechate

1 comment

Súvisiace články

1 comment

Recenzia: KLM biznis trieda na Boeing 737 - Dvere sveta dokorán 13. apríla 2024 - 15:34

[…] Recenzie aerolínií […]

Reply

Leave a Comment