Home Vernostné programy Moje najnovšie využitie míľ na cestu do Ázie

Moje najnovšie využitie míľ na cestu do Ázie

by Karol
0 comment

V dnešnom blogu bližšie rozoberiem moje najnovšie využitie míľ na cestu do Ázie. Na letenky na Taiwan a do Japonska som použil míle z troch rôznych vernostných programov.

Prvý let z Viedne do Taipei absolvujem na palube EVA Air. Z Taipei budem následne cestovať do Toyamy v Japonsku s EVA Air a ANA a do Európy sa budem vraciať s Qatar Airways z Tokia.

Vo všetkých prípadoch som letenky vystavil veľmi rýchlo a jednoducho online priamo v mojich vernostných programoch.

Využite míľ na cestu na Taiwan s EVA Air

Do Taipei budem cestovať na priamom lete EVA Air z Viedne. Na túto jednosmernú letenku v biznis triede som použil 65 000 míľ z vernostného programu Miles+Bonus od Aegean Airlines.

Moje Star Alliance míle využívam často práve na lety s EVA Air, keďže táto taiwanská letecká spoločnosť má pomerne nízke poplatky za vystavenie leteniek a dostupnosť ich letov za míle býva celkom dobrá. Okrem toho je EVA Air jednou z mojich najobľúbenejších leteckých spoločností.

Okrem 65 000 míľ som na poplatkoch zaplatil ešte 100 eur. To predstavuje len zhruba tretinu sumy, čo si účtujú napríklad letecké spoločnosti z Lufthansa Group.

EVA Air biznis trieda
EVA Air biznis trieda na Boeingu 787

Taipei – Toyama s prestupom v Tokiu s EVA Air a ANA

V Miles & More, vernostnom programe Lufthansy mi malo v najbližšej dobe expirovať 16 000 míľ. Keďže som na účte mal celkovo iba 20 000 míľ, rozhodol som sa využiť tieto míle na cestu z Taiwanu do Japonska.

Na jednosmernú letenku v ekonomickej triede v rámci severovýchodnej Ázie budete v Miles & More potrebovať 17 000 míľ.

Mojou konečnou destináciou bolo východné pobrežie ostrova Honšu. Na priamu letenku z Taipei do Tokia by som potreboval rovnaký počet míľ ako na letenku do Toyamy s prestupom v Tokiu. Vystavením letenky až do mojej konečnej destinácie som sa teda vyhol drahému rýchlovlaku šinkansen z Tokia.

Takéto využite míľ na letenky v Ázii je oveľa atraktívnejšie ako na letoch v támci Európy. Ceny klasických (platených) leteniek v severovýchodnej Ázii sú oveľa vyššie ako v Európe a na druhej strane sú poplatky za vystavenie míľových leteniek v Ázii nižšie. Ja som na poplatkoch za letenku z Taipei do Taoyamy zaplatil iba 30 eur.

Qatar Airways Qsuite
Qatar Airways Qsuite

Tokio – Atény s Qatar Airways

Na návrat do Európy som využil Avios (míle) z vernostnostného programu British Airways.

Namiesto Viedne ale poletím z Tokia do Atén. Takto nielenže budem môcť navštíviť Grécko po ceste domov, ale na túto letenku som tiež potreboval menej míľ (ako do Viedne).

Mojím hlavným vernostným programom aliancie oneworld je Privilege Club od Qatar Airways. Na vystavenie letenky na ich letoch v biznis triede z Tokia do Atén by som z tohto programu potreboval 75 000 míľ. Okrem toho by som musel zaplatiť 200 eur na poplatkoch.

V prípade leteniek s oneworld si ale vždy overím, či nie je vystavenie leteniek výhodnejšie cez British Airways, alebo Iberiu. Vernostné programy týchto troch aeroliniek spolupracujú a míle si môžete presúvať medzi svojími separátnymi účtami v pomere 1:1. Vaše míle si napríklad možete presunúť z Qatar Airways do British Airways a následne do Iberie.

Vo vernostnom programe British Airways som na rovnakú letenku s Qatar Airways do Atén potreboval tiež 75 000 míľ. Poplatky boli ale v tomto prípade iba 50 eur.

Míle som si preto behom pár sekúnd presunul z Qatar Airways do British Airways a na mojej letenke vystavenej cez program British Airways som ušetril 150 eur.

0 comment

Súvisiace články

Leave a Comment