Home Recenzie aerolínií Recenzia: Air France ekonomická trieda na Airbuse A319 a A321

Recenzia: Air France ekonomická trieda na Airbuse A319 a A321

by Karol
0 comment

Recenzia: ekonomická trieda Air France na Airbusoch A319 a A321 z Viedne do Barcelony s prestupom v Paríži (CDG).

Ak cestujete z Viedne do Paríža, Air France môže byť zaujímavou alternatívou oproti Austrian Airlines, alebo nízkonákladovým leteckým spoločnostiam s priamym letmi. Pri cestách do iných európskych destinácií je extra prestup v Paríži očividnou nevýhodou oproti priamym letom konkurenčných aeroliniek.

V každom prípade transfer v Paríži medzi európskymi letmi Air France je pomerne rýchly a jednoduchý, aj keď je Charles De Gaulle jedným z najväčších európskych letísk. Ja som mal na prestup len 50 minút a aj tento krátky čas bol dostatočne dlhý na rýchly obed v biznis salóniku Air France.

Air France biznis trieda na Airbus A320
Air France Airbus A320

Ekonomická trieda Air France

Výhodu Air France oproti nízkonákladovým leteckým spoločnostiam je, že aj pri najlacnejší Light letenkách v ekonomickej triede si budete môcť zobrať na palubu jednu väčšiu a jednu menšiu príručnú batožinu. Spolu môžu tieto dva kusy batožiny vážiť až 12 kilogramov.

Air France sú jednou z mála leteckých spoločností, ktoré stále podávajú zadarmo občerstvenie v ekonomickej triede aj na európskych letoch. Na oboch mojích letoch boli na jedenie na výber dva druhy jednoduchých sendvičov. Ja som si dal syrový a druhou možnosťou bol sendvič z kuracieho mäsa. Aj keď sa nejednalo o žiadny gurmánsky zážitok, sendvič bol celkom chutný. Palubný personál sa dokonca vrátil druhýkrát s “dupľou”.

Ponuka nealkoholických nápojov bola pomerne široká. Ja som pil iba vodu, ale dostupných bolo napríklad aj niekoľko druhov džúsov.

Oba moje lety boli veľmi pohodlné, keďže som sedel pri núdzových východoch, ktoré poskytujú veľa priestoru na nohy.

Ak by som ale cestoval v normálnych sedadlách, s pohodlím by som určite nebol až tak spokojný. Air France majú na Airbusoch z rodiny A320 podobné rozostupy medzi radmi sedadiel ako napríklad Austrian Airlines. Tie nie sú ideálne pre vyšších pasažierov ako som napríklad aj ja (186 cm).

Interiéry lietadiel boli vo veľmi dobrom stave a oba lety odlietali načas. Na záver chcem ešte vyzdvihnúť aj veľmi milý palubný personál na oboch letoch.

Benefity Flying Blue Gold

Ako držiteľ statusu Gold vo Flying Blue, vernostnom programe Air France – KLM som mohol pri mojej ceste využiť niekoľko benefitov.

Držitelia statusu Gold si môžu 72 hodín pred odletom rezervovať zadarmo akékoľvek miesto v ekonomickej triede. Z tohto dôvodu som si vedel rezervovať bez akýchkoľvek príplatkov miesto pri núdzovom východe aj keď som cestoval s najlacnejšou economy Light letenkou.

Keďže som cestoval iba z príručnou batožinou, check-in pri prepážkach biznis triedy som nevyužil.

Flying Blue Gold členovia pri letoch s Air France a KLM môžu na letisku vo Viedni využiť Vienna lounge. Na letisku v Paríži som navštívil biznis salónik Air France v termináli 2F.

Zhrnutie

Air France sú celkom dobrou leteckou spoločnosťou pri cestách do Paríža. Pri letoch do ďalších európskych destinácií je ich očividnou nevýhodu transfer na letisku v Paríži, ktorý predĺži vašu cestu oproti priamym letom.

Pri ceste do Barcelony som mal ale na výber iba priame lety s odletom z Viedne veľmi skoro ráno, alebo až po 17 hodine. Poludňajší odlet Air France bol preto pre mňa zaujímavejší, aj keď som musel absolvovať extra prestup v Paríži.

Recenzia biznis triedy Air France na diaľkovom lete do Sao Paula.

0 comment

Súvisiace články

Leave a Comment