Home Cestovateľský blog Aká bola moja prvá cesta s BlaBlaCar Bus

Aká bola moja prvá cesta s BlaBlaCar Bus

by Karol
0 comment

Pri plánovaní mojej cesty z francúzskeho Chamonix do mesta Annecy mi Google Maps ponúkol ako jednu z možností autobusovú spoločnosť BlaBlaCar Bus. O internetovej platforme na zdieľané medzimestské jazdy autom BlaBlaCar som už v minulosti počul. O tom, že táto spoločnosť má vo Francúzsku aj veľkú autobusovú flotilu som ale dovtedy nevedel.

Hoci pri cestách po Francúzsku uprednostňujem vlaky, pri mojom nedávnom presune do Annecy predstavoval autobus oveľa rýchlejšiu alternatívu. Na výber som mal FlixBus, alebo BlaBlaCar Bus. Skorý ranný odchodu FlixBusu mi ale moc nevyhovoval. Rozhodol som sa preto vyhľadať nejaké recenzie na BlaBlaCar Bus. Na TripAdvisor som ich našiel niekoľko, ale tie boli vo všeobecnosti väčšinou negatívne. To ma ale moc neprekvapilo, keďže ľudia sa skôr posťažujú, ako niečo pochvália.

Cesta s BlaBlaCar Bus

BlaBlaCar Bus majú majú rovnako ako letecké spoločnosti meniace sa ceny a preto by ste si mali lístok zakúpiť s dostatočným časovým predstihom. Elektronický lístok som si kúpil jednoducho na ich webovej stránke a na vstup do autobusu mi stačil QR kód, ktorý som dostal emailom. Na slovenskej verzii ich webovej stránky som si ale nemohol kúpiť lístok. Anglická verzia mi dávala ceny v britských librách a preto som nakoniec na kúpu použil španielsku verziu ich webu.

Celá 70 minútová cesta zo Chamonix prebehla bez akýchkoľvek problémov a do Annecy sme dorazili načas. Jediný zmätok nastal pri vstupe do autobusu, v ktorom bolo celkovo 13 radov sedadiel. Viacerí pasažieri mali ale čísla radov 14 a vyššie. Nakoniec si tak každý sadol kde bolo voľné miesto.

Najviac ma prekvapilo pohodlné cestovanie. Šírka sedadiel bola klasická, ale rozostupy medzi jednotlivými radmi boli oveľa väščie ako som zvyknutý pri cestách s FlixBus, alebo Slovak Lines z Bratislavy na viedenské letisko. Keďže sa ale jednalo o moju prvú cestu s BlaBlaCar Bus, neviem posúdiť, či sa jedná o štandard. Nebol by som ale prekvapený ak by ich ostatné autobusy mali podobné rozostupy medzi radmi ako napríklad FlixBus. To by vysvetľovalo, prečo v autobuse chýbalo niekoľko radov (za radom 13) z niektorých lístkov cestujúcich.

V každom prípade aj pri o niečo menšom priestore na nohy by sa jednalo o klasickú európsku autobusovú spoločnosť.

BlaBlaCar Bus ma prepravili v čistom autobuse načas do mojej destinácie a preto by som s nimi nemal žiadny problém cestovať aj v budúcnosti. V prípade dobrého spoja by som ale aj tak uprednostnil vo Francúzsku vlak.

Ako kupovať lístok na vlak vo Francúzsku.

0 comment

Súvisiace články

Leave a Comment