Home Recenzie aerolínií Recenzia: výborný Qatar Airways lounge na letisku v Bangkoku

Recenzia: výborný Qatar Airways lounge na letisku v Bangkoku

by Karol
1 comment

Recenzia Qatar Airways Premium lounge na letisku Suvarnabhumi v Bangkoku.

Ak cestujete z Bangkoku v biznis triede s leteckou spoločnosťou aliancie oneworld, vaše kroky by mali pred odletom smerovať do Qatar Airways Premium lounge. Tento salónik je nielenže veľmi vkusne zariadený, ale kvalitou stravy výrazne prevyšuje ponuku iných oneworld loungov na Suvarnabhumi.

Kompletná recenzia biznis salónikov oneworld na letisku v Bangkoku.

Qatar Airways lounge v Bangkoku
Qatar Airways lounge v Bangkoku

Dvere do tohto salónika vám budú otvorené pokiaľ máte letenku v biznis, alebo prvej triede s ktorouľkovek leteckou spoločnosťou oneworld. Môže sa jednať napríklad aj o krátky let do Kuala Lumpuru s Malaysia Airlines, alebo s Cathay Pacific do Hong Kongu.

Výnimkou sú iba letenky Business Lite od Qatar Airways a Business Light od Finnair, ktoré neumožňujú návštevu biznis salónikov. Vo všeobecnosti sa do loungov oneworld dostanete aj na základe vyššieho statusu v tejto aliancii (pri cestách v ekonomickej triede). V prípadoch Qatar Airways Premium lounge ale toto pravidlo neplatí.

Qatar Airways Premium lounge v Bangkoku

Biznis salóniky Qatar Airways mimo ich základne v Dohe majú veľmi podobný dizajn, ktorému dominujú ornamentálne prvky islamskej architektúry.

V Bangkoku je pri vstupe menšia fontána s niekoľkými koženými sedadlami. Za priehľadnou stenou je ďalšia sekcia s pohodlnejšími kreslami s veľmi príjemnou atmosférou.

Aj v tomto salóniku zriadili Qatar Airways veľký okrúhly bar, kde si budete môcť objednať kvalitnú kávu a tradičné alko a nealko nápoje. Časť tohto baru slúži ako bufetový stôl s ovocím, dezertmi, arabskými meze, syrmi a ďalšími zaujímavými predjedlami.

Hneď vedľa baru sa nachádza ďalší bufetový stôl s teplými jedlami. Celková ponuka stravy kvalitou ďaleko prevyšuje veľkú väčšinu iných biznis salónikov.

Najesť sa budete môcť pri jednom z veľmi pekne prestretých stolov priamo v tejto barovej časti.

Ja by som vám ale odporučil využiť vedľajšiu miestnosť, v ktorej sa nachádza niekoľko ďalších prestretých stolov. V tejto časti je strava podávaná reštauračnou formou a jedlo si vyberáte priamo z jedálneho lístka. Pravdaže všetko je úplne zadarmo.

Ja som si ako predjedlo objednal sushi a ako hlavné jedlo som mal steak s krevetami. Dezert som si už dal zo samoobslužného bufetu.

V zadnej časti sa nachádza ďalší menší samoobslužný bar s alko a nealko nápojmi. Samozrejmosťou v salóniku sú aj sprchy. Z dôvodu limitovaného počtu, ale budete možno musieť na sprchu chvíľu čakať.

Zo salónika budete mať výhľad do zadnej časti letiska s tropickou vegetáciou.

Zhrnutie

Qatar Airways Premium lounge v Bangkoku nemá asi žiadny mínusový bod. Strava, nápoje a aj dizajn sú prvotriedne. Problematická by mohla byť iba jeho veľkosť, keďže priestory na zriadenie salónikov na letisku Suvarnabhumi sú limitované. Počas mojej návštevy ale nebol tento lounge príliš preplnený ani pred odletom plne obsadeného Airbusu A380 do Dohy.

Recenzia Qatar Airways lounge v Dohe, Singapure a Londýne.

Recenzia biznis triedy Qatar Airways na Airbuse A350, Airbuse A330, Airbuse A320 a prvej triedy na Airbuse A380.

1 comment

Súvisiace články

1 comment

Najlepší oneworld lounge na letisku v Bangkoku - Dvere sveta dokorán 2. marca 2024 - 18:36

[…] Recenzie aerolínií […]

Reply

Leave a Comment