Home Letecké spoločnosti Najlepší oneworld lounge na letisku v Bangkoku

Najlepší oneworld lounge na letisku v Bangkoku

by Karol
1 comment

Lounge na letisku Suvarnabhumi v Bangkoku prevádzkujú tri letecké spoločnosti aliancie oneworld. K tejto trojici čoskoro pribudne aj biznis salónik Oman Air, keďže tieto blízkovýchodné aerolinky už v priebehu roka 2024 vstúpia do oneworld. Z tohto dôvodu do dnešného zoznamu pripojím aj Oman Air lounge.

Najlepší Star Alliance na letisku v Bangkoku.

Qatar Airways lounge v Bangkoku
Večera v Qatar Airways lounge v Bangkoku

Vstup do biznis salónikov

Salóniky budete môcť využiť ak cestujete v biznis, alebo prvej triede s niektorou z leteckých spoločností oneworld. Do tejto aliancie patria napríklad Qatar Airways, Finnair, British Airways (ktorí stále neobnovili lety do Bangkoku), Cathay Pacific, Malaysia Airlines, Japan Airlines, alebo Qantas.

Výnimkou sú iba letenky Business Lite od Qatar Airways a Business Light od Finnair, ktoré neumožňujú návštevu biznis salónikov.

Biznis salóniky budete môcť tiež využiť ak ste držiteľom statusov oneworld Sapphire, alebo Emerald a cestujete v ekonomickej triede. V niektorých prípadoch by ste mohli využiť aj status Ruby, ak cestujete s leteckou spoločnosťou, v ktorej máte tento status a ktorá zároveň prevádzkuje lounge. Príkladom môže byť status Ruby od Cathay Pacific pri cestách na ich letoch.

Pri check-in vás väčšina leteckých spoločností pošle do konkrétneho salónika. Vy sa ale nemusíte vôbec riadiť odporúčaním vašich aeroliniek a môžete navštíviť, ktorýkoľvek lounge. Ak by ste mali dostatok času, mohli by ste dokonca navštíviť všetky biznis salóniky. Vzdialenosti medzi nimi sú veľmi krátke a presun vám nezaberie viac ako dve – tri minúty.

Qatar Airways lounge v Bangkoku
Qatar Airways lounge v Bangkoku
Qatar Airways lounge v Bangkoku
Qatar Airways lounge v Bangkoku

Najlepší oneworld lounge na letisku v Bangkoku

Každý biznis salónik má špecifickú otváraciu dobu a preto nie je zaručené, že pred vaším odletom budú otvorené všetky štyri.

Zďaleka najlepší oneworld lounge majú v Bangkoku Qatar Airways. Tento salónik je ale špecifický v tom, že ho môžu využiť iba pasažieri cestujúci v biznis, alebo prvej triede. Vyšší status vás do tohto loungu nedostane.

Qatar Airways Premium Lounge v Bangkoku som sa už venoval v samostatnom blogu. Dnes preto len v krátkosti vyzdvihnem jeho dve najväčšie pozitíva. Prvým je veľmi pekný dizajn a kľudná atmosféra počas väčšiny dňa. Druhým je veľmi dobrá strava podávaná aj reštauračnou formou, ktorá kvalitou prevyšuje ostatné oneworld salóniky v Bangkoku.

Japan Airlines Sakura lounge

Japan Airlines Sakura lounge v Bangkoku
Japan Airlines Sakura lounge v Bangkoku

Ak aj máte dostatok času, vyhnúť by ste sa mali Japan Airlines Sakura lounge. Hoci sú Japan Airlines jednou z mojích najobľúbenejších leteckých spoločností, ich biznis salóniky nepovažujem za veľmi dobré. V Bangkoku ich podpriemernú kvalitu zvýrazňujú práve konkurenčné salóniky oneworld.

Strava v Bangkoku je takmer rovnaká ako v Sakura salónikoch na domovských letiskách Japan Airlines v Tokiu a Osake. Základ tvoria japonské špeciality. Aj keď mám japonskú kuchyňu rád, kvalita jedál v salónikoch Japan Airlines nie je veľmi vysoká. Ponuka tiež nie je takmer vôbec doplnená o thajské jedlá, alebo o ovocie.

Interiér salónika je veľmi fádny a nepôsobí veľmi príjemne. Na druhej strane by ste nemali mať problém nájsť voľné miesto na sedenie.

Jediným dôvodom na návštevu Sakura lounge môžu byť chuťovo nie veľmi zaujímavé japonské kuracie curry, alebo japonské pivo.

Mne na celom salóniku ale najviac vadila veľmi silná vôňa už spomenutého curry, ktorú bolo cítiť v priestoroch celého loungu.

Cathay Pacific lounge

Cathay Pacific lounge v Bangkoku
Bangkok: Cathay Pacific lounge

Cathay Pacific prevádzkujú v Bangkoku veľmi príjemý lounge, ktorý je zariadený v rovnako vkusom štýle ako ich salóniky na domovskom letisku v Hong Kongu.

Z oddychovej časti s pohodlnými kreslami budete mať pekný výhľad na vonkajšiu plochu letiska. V tejto časti sa nachádza aj barový pult s kvalitnými kávami a dobrým výberom alkoholických nápojov.

V jedálenskej časti je okrem malého samoobslužného bufetu aj tradičný jedálenský bar, ktorý nájdete vo všetkých loungoch Cathay Pacific. Tu vám čerstvo pripravia hongkongské a thajské špeciality.

Nevýhodu tohto salónika je pomerne rušná atmosféra hlavne v časoch pred odletom letov Cathay Pacific. Tento lounge nemá sprchy.

Oman Air lounge v Bangkoku

Oman Air lounge v Bangkoku
Bangkok: Oman Air lounge

Oman Air prevádzkujú v Bangkoku pomerne malý, ale veľmi príjemný biznis salónik. Ak by som nemal prístup do Qatar Airways lounge, volil by som návštevu tohto salónika, alebo loungu Cathay Pacific.

V Oman Air lounge je často podstatne menej ľudí na meter štvorcový ako v oveľa väčšom Cathay Pacific salóniku.

Na tomto salóniku mám najradšej stravu. Okrem thajských špecialít sú v ponuke vždy aj blízkovýchodné jedlá, ktoré spravia návštevu loungu v Thajsku oveľa exotickejšou. V tomto prípade sú všetky jedlá dostupné iba zo samoobslužného bufetu.

1 comment

Súvisiace články

1 comment

Leave a Comment