Home Hotelové siete Hotel zadarmo od Emirates pri dlhých prestupoch v Dubaji

Hotel zadarmo od Emirates pri dlhých prestupoch v Dubaji

by Karol
1 comment

Emirates patria medzi jednu z najobľúbenejších leteckých spoločností pri cestách na Blízky východ, do Ázie či Oceánie. Transfer v Dubaji si ale v mnohých prípadoch vyžaduje veľmi dlhé prestupy. Emirates našťastie poskytuje mnohým pasažierom s prestupom dlhším ako osem hodín hotel zadarmo. Ak spĺňate podmienky, okrem ubytovania dostanete zadarmo aj stravu a transfer do hotela.

Dubai Connect: hotel zadarmo od Emirates

Oficiálny názov tohto programu je Dubai Connect. Využiť ho môžu pasažieri, ktorých minimálny prestupný čas v Dubaji medzi dvoma letmi Emirates (v niektorých prípadoch aj pri letoch s flyDubai s číslom letu Emirates) je 8 až 26 hodín. Tento program je dostupný aj pre pasažierov cestujúcich s leteckou spoločnosťou Qantas.

Pod minimálnym tranzitným časom sa rozumie doba medzi vaším príletom do Dubaja a odletom najbližšieho letu do vašej destinácie.

Uvediem konkrétny príklad. Do Dubaja pricestujete z Viedne na lete EK 128 o 23:05. Váš prípoj EK 372 do Bangkoku odlieta na druhý deň ráno o 9:40. V takomto prípade by ste nemali nárok na ubytovanie, keďže už o 2:50 odlieta do Bangkoku let EK 384. Ak by medzi týmito dvoma letmi nebol žiadny iný let do Bangkoku, iba v takom prípade by ste ubytovanie zadarmo dostali.

Túto ponuku môžu využiť pasažieri Emirates cestujúci vo všetkých cestovných triedach (ekonomická, premium ekonomická, biznis a aj prvá trieda), či už s klasickými platenými letenkami, alebo s letenkami za míle.

Emirates ale bližšie nešpecifikuje, či úplne všetci cestujúci majú nárok využiť Dubai Connect. Niektoré letecké spoločnosti napríklad vylučujú z podobných programov cestujúcich v najlacnejších rezervačných triedach.

Našťastie už pri procese rezervácie letenky sa vám zobrazí informácia, či máte nárok na ubytovanie zadarmo. Bude to v kroku číslo 3 po zadaní vašich osobných údajov. V prípade, že spĺňate všetky podmienky, medzi benefitmi sa vám zobrazí kolónka Dubai Connect.

Po zakúpení vašej letenky si budete môcť rezervovať vaše ubytovanie v Manage my booking na webovej stránke Emirates. Rezerváciu ale budete musieť spraviť minimálne 24 hodín pred odletom vášho letu do Dubaja.

Po prílete budete musieť vyhľadať stánok Dubai Connect v príletovej hale letiska, kde vám zabezpečia transfer do hotela.

Minimálny čas potrebný na prestup na další let

1 comment

Súvisiace články

1 comment

Leave a Comment