Home Letecké spoločnosti Môj experiment s košér a hinduistickým jedlom v lietadle

Môj experiment s košér a hinduistickým jedlom v lietadle

by Karol
0 comment

Letecké spoločnosti podávajuce zadarmo teplú stravu v lietadle vám umožnia predobjednať špeciálne jedlo ešte pred odletom. Väčšina ľudí využije túto možnosť v prípade ak vyžadujú vegetariánsku stravu. Váš výber ale nebude limitovaný iba na bezmäsité jedlá. Okrem intolerancií na určité potraviny letecké spoločnosti berú ohľad aj na rôzne náboženské obmedzenia.

Využiť možnosť predobjednania jedál budete mať nielen ak máte ozajstné dietetické, alebo náboženské obmedzenia. Ja som napríklad v poslednej dobe vyskúšal kóšer obed na palube China Airlines a hinduistické raňajky pri lete s Qatar Airways.

Špeciálne jedlo v lietadle

Špeciálnu stravu si budete môcť objednať pri kúpe letenky, alebo aj neskôr priamo vo vašej rezervácii na webovej stránke leteckej spoločnosti. Vo väčšine prípadov si budete musieť jedlo objednať minimálne dva dni pred odletom.

Mojou najobľúbenejšou leteckou spoločnosťou pri rezervácii špeciálnej stravy je EVA Air. Pri letoch v ekonomickej triede s touto taiwanskou leteckou spoločnosťou si vždy objednávam seafood meal. Tieto jedlá EVA Air z morských plodov bývajú často oveľa lepšej kvality ako ich klasická ponuka na palube lietadla.

Košér jedlo China Airlines:

Špeciálnu stravu si tiež pravidelne objednávam aj pri cestách ďalšími taiwanskými aerolinkami China Airlines. Na Taiwane je veľmi obľúbené bravčové mäso a preto nie je prekvapujúce, že ho podávajú často aj tieto aerolinky. Na kratších ázijských letoch China Airlines nie je možný výber z dvoch jedál. Keďže ja ale nejem bravčové snažím sa vždy predobjednať špeciálne jedlo. Na mojom poslednom lete zo Soulu do Taipei som si objednal kóšer jedlo. Celý podnos s obedom bol špeciálne zabalený a obsahoval aj kóšer certifikát. Aj keď bola porcia veľmi veľká, chuť zeleninovej placky bola podpriemerná a z jedla som nebol preto príliš nadšený. Pri ďalšej ceste s China Airlines preto radšej vyskúšam na porovnanie moslimské jedlo.

V biznis triede Qatar Airways som rozhodol nedávno tiež experimentovať s raňajkami. Qatar Airways podávajú vo všeobecnosti vynikajúcu stravu v biznis triede. Ich raňajky sú ale stále viac-menej rovnaké a po čase sa stanú trocha nudnými. Z tohto dôvodu som sa rozhodol predobjednať ich hinduistické raňajky (titulná fotografia). Ani v tomto prípade som ale nebol úplne spokojný s mojím výberom. Jedlo bolo chuťovo dobré, ale na môj vkus až príliš mastné. V budúcnosti ostanem preto radšej pri nudných, ale zdravších arabských raňajkách.

Zhrnutie

Ak nemôžete jesť určité jedlá, nezabudnite si predobejnať špeciálnu stravu pred cestou lietadlom. Letecké spoločnosti vám ale nebudú nijako brániť ak by ste si tieto špeciálne jedlá chceli objednať aj bez akýchkoľvek reálnych dietetických obmedzení.

Nechutné veci, ktoré robia ľudia v lietadle

0 comment

Súvisiace články

Leave a Comment