Home Recenzie aerolínií Recenzia: China Airlines ekonomická trieda na Boeingu 777

Recenzia: China Airlines ekonomická trieda na Boeingu 777

by Karol
1 comment

Recenzia ekonomickej triedy China Airlines na Boeingu 777-300ER z Bangkoku do Taipei.

Pri cestách v ekonomickej triede na letoch v rámci Ázie sú China Airlines mojou prvou voľbou pokiaľ mám možnosť cestovať na jednom z ich Boeingov 777, alebo Airbusov A350.

Na oboch typoch týchto diaľkových lietadiel majú China Airlines inštalovanú aj veľmi kvalitnú premium ekonomickú triedu. Na väčšine regionálnych letov v Ázii ale táto taiwanská letecká spoločnosť predáva iba letenky v ekonomickej a biznis triede.

China Airlines
China Airlines premium economy na Boeingu 777

Pasažieri v ekonomickej triede si preto môžu rezervovať aj oveľa pohodlnejšie premium economy sedadlá. Pravdaže celkový servis a strava na týchto letoch sú rovnaké ako keby ste sedeli v klasickej ekonomickej triede.

Za rezerváciu týchto premium ekonomických sedadiel si budete musieť ale zaplatiť. Cena na jeden smer je zhruba 50 eur. Jedná sa o nie malú položku, ale pri dĺžkach letu až do päť hodín sa nejedná až o tak nevýhodnú ponuku.

Ja som v každom prípade dostal doteraz vždy tieto sedadlá úplne zadarmo. Pri online check-in sú tieto sedadlá ešte spoplatnené, ale priamo pri check-in prepážkach na letisku som ich už vždy dostal zadarmo.

Podrobnejšie som sa venoval premium economy triede China Airlines v tomto staršom blogu.

Recenzia China Airlines na Boeingu 737 zo Soulu do Taipei.

Ekonomická trieda China Airlines na Boeingu 777-300ER

Cestovať s China Airlines by som ale nemal problém ani v ich klasickej ekonomickej triede. Tieto aerolinky so základňou v Taipei patria vo všeobecnosti medzi jedny z mojich obľúbenejších leteckých spoločností v Ázii.

Ich Boeingy 777-300ER majú v jednom rade desať sedadiel, čo je už dnes štandardom u väčšiny leteckých spoločností (aj keď niektoré aerolinky majú stále konfiguráciu s deviatimi sedadlami v jednom rade).

V tomto ohľade vo všeobecnosti mierne preferujem Airbusy A350. Tie majú iba deväť sedadiel v rade, čo umožňuje inštaláciu mierne širších sedadiel.

Rozostupy medzi jednotlivými radmi na Boeingoch 777 od China Airlines sú 81 cm. Väčšina európskych aeroliniek má na letoch v rámci Európy rozostupy medzi radmi iba 71 až 74 cm. S pohodlím na Boeingoch 777 od China Airlines na regionálnych letoch v Ázii by ste nemali mať preto žiadny problém.

Štandardom na týchto moderných diaľkových lietadlách sú veľké kvalitné obrazovky. Ponuka filmov bola podľa môjho názoru lepšia ako na mojom lete s Qatar Airways do Bangkoku.

Na tomto trojhodinovom popoludňajšom lete podávali China Airlines teplú stravu. Ako hlavné jedlo som si vybral cestoviny s morskými plodmi. Okrem toho som na podnose dostal aj malý šalát, pečivo s maslom, ovocie a dezert. Na trojhodinový let sa jednalo o viac ako postačujúci obed.

Vyzdvihnúť by som mal aj palubný personál, ktorý bol doteraz pri všetkých mojich letoch s China Airlines veľmi milý.

Zhrnutie

Tomuto letu z Bangkoku do Taipei nemám naozaj čo vytknúť. Kvalita sedadiel premium ekonomickej triedy China Airlines je na veľmi vysokej úrovni a aj v prípade klasických ekonomických sedadiel by som neváhal s touto leteckou spoločnosťou opäť cestovať.

1 comment

Súvisiace články

1 comment

Recenzia: China Airlines ekonomická trieda na Boeingu 737 - Dvere sveta dokorán 23. novembra 2023 - 10:55

[…] Recenzie aerolínií […]

Reply

Leave a Comment