Home Letecké spoločnosti Star Alliance sa rozšíri o bývalú SilkAir

Star Alliance sa rozšíri o bývalú SilkAir

by Karol
0 comment

SilkAir, dcérska letecká spoločnosť Singapore Airlines dnes 28. januára 2021 prestala po 30 rokoch oficiálne existovať. Táto regionálna letecká spoločnosť so sídlom na singapurskom letisku Changi bude postupne úplne zaradená do štruktúr Singapore Airlines. Pre členov vernostných programov Star Alliance je to veľmi dobrá správa. SilkAir na rozdiel od Singapore Airlines nebola nikdy členom Star Alliance. Za lety na ich palubách nebolo možné získať míle do vernostných programov v rámci aliancie a tiež neumožňovali využívať benefity statusu Star Alliance Gold. Zlúčenie oboch spoločností bolo ohlásené ešte v roku 2018.

Koniec SilkAir

SilkAir doteraz prevádzkovali flotilu lietadiel Airbus A320 a Boeing 737. Väčšinou lietali na menej vyťažených linkách v ázijskom regióne a do severnej Austrálie. Ich materská firma Singapore Airlines bola doteraz jednou z mála leteckých spoločností na svete, ktoré lietali výlučne iba na veľkých diaľkových lietadlách. To sa v najbližšej dobe zmení, kedže Singapore Airlines prevezme Boeing 737 a Boeing 737 Max patriace doteraz pod SilkAir. Lietadlá Airbus A320, ktoré boli od roku 2014 postupne nahrádzané Boeingom 737 budú úplne vyradené. Prvé lietadlá už boli premaľované vo farbách Singapore Airlines.

Palubný personál SilkAir prejde pod Singapore Airlines a pôvodné poťahy sedadiel budú tiež vymenené. Prvými linkami, ktoré začnú Singapore Airlines prevádzkovať s Boeing 737 budú od 4. marca lety na Phuket o od 15. marca lety do Bandar Seri Begawan.

0 comment

Súvisiace články

Leave a Comment