Home Letecké spoločnosti BA Euroflyer, nové low-cost aerolinky British Airways

BA Euroflyer, nové low-cost aerolinky British Airways

by Karol
0 comment

Z dôvodu zvyšujúcej sa konkurencie nízkonákladových leteckých spoločností sa British Airways rozhodli vytvoriť vlastnú low-cost dcérsku spoločnosť BA Euroflyer. Tieto nové aerolinky budú mať základňu na londýnskom letisku Gatwick.

BA Euroflyer základne fakty

BA Euroflyer začnú lietať v marci 2020 s troma lietadlami. V priebehu roka 2022 by sa ich flotila mala rozšíriť až na 18 lietadiel. Kedže nová letecká spoločnosť zatiaľ nezískala všetky potrebné oprávnenia, na začiatku budú ich lety prevádzkované lietadlami British Airways.

Do začiatku mája 2022 bude sieť ich destinácií zahŕňať až 35 letísk. Veľká väčšina sa bude nachádzať v krajinách južnej Európy. Zo stredoeurópskych miest budú zatiaľ lety prevádzkované iba do Berlína.

Produkt poskytovaný na palube lietadla by mal byť viac menej rovnaký ako u British Airways. Jednou z hlavných foriem šetrenia na prevádzkových nákladoch budú nižšie platy palubného personálu oproti materskej firme.

Okrem ekonomickej triedy budú mať všetky lietadlá aj klasickú európsku biznis triedu. Veľa podrobností o novej leteckej spoločnosti zatiaľ nebolo zverejnených, ale napríklad voda a snacks by mali byť zadarmo. Rezervácia sedadla by mala byť možná zadarmo 24 hodín pred odletom.

British Airways patria pod spoločnosť IAG, ktorá je tiež vlastníkom špenielskej Iberie. Jej nízkonákladová dcérska letecká spoločnosť Iberia Express tiež ponúka podobný produkt ako Iberia, vrátane biznis triedy a funguje tak na veľmi podobnom princípe ako budúci BA Euroflyer. A kedže Iberie Express sú partnerskými aerolinkami aliancie Oneworld, predpokladám, že benefity Oneworld bude možné využívať aj pri letoch s BA Euroflyer.

—————————
V roku 2019 začali British Airways na svojich diaľkových lietadlách s inštaláciou nových sedadiel s dverami v biznis triede: Club Suite, nová biznis trieda British Airways

0 comment

Súvisiace články

Leave a Comment