Home Recenzie aerolínií Recenzia: Austrian lounge v mimo schengenskej zóne

Recenzia: Austrian lounge v mimo schengenskej zóne

by Karol
2 komentáre

Pred mojou nedávnou cestou s EVA Air do Taipei som mal možnosť navštíviť Austrian lounge v mimo schengenskej odletovej zóne D viedenského letiska.

Keďže odletové brány D sú len veľmi málo využívané aerolinkami zo Star Alliance, Austrian tu prevádzkujú iba jeden menší biznis salónik. Senator a HON Circle lounge nájdete iba v termináloch F a G.

Prevádzková doba tohto loungu je tiež veľmi obmedzená. V deň mojej návštevy bol otvorený iba do 13:30. Ak by bol čas vášho odletu neskoršie popoludní, mali by ste si ešte pred prechodom pasovou kontrolou overiť otváraciu dobu na webovej stránke Austrian Airlines.

Salónik budete môcť navštíviť ak cestujete v biznis triede na niektorom z letov Star Alliance. Držitelia statusov Frequent Traveller od Miles and More a Star Alliance Gold budú môcť vstúpiť do loungu aj v prípade leteniek v ekonomickej triede.

Austrian lounge v mimo schengenskej zóne D

Z dizajnového hľadiska majú podľa môjho názoru Austrian Airlines jedny z najškaredších biznis salónikov. A to nielen v rámci letiska Swechat.

Aj keď som salóniky Austrian navštívil veľakrát, stále som si nezvykol na ich veľmi lacno vyzerajúce červené a zelené stoličky a kreslá. Pozitívne hodnotím pekné výhľady z loungu na vzletovú dráhu.

Aj keď salónik nie je príliš veľký, počas mojej návštevy bol väčšinou veľmi tichý.

Celkovo som v ňom strávil zhruba 90 minút medzi 10:00 a 11:30 ráno. Mal som teda možnosť porovnať ponuku jedál na raňajky a aj na obed, ktorý je podávaný od 11:00.

Z teplých jedál bola na raňajky dostupná iba ovsená kaša. Tradičná (dosť nechutná) praženica Austrian Airlines nebola v tomto salóniku podávaná. Okrem ovsenej kaše bolo v samoobslužbnom budete aj niekoľko druhov šuniek a syra, cereálie, jogurty, ovocie a rôzne druhy sladkého pečiva.

Obedné menu bolo už oveľa zaujímavejšie, aj keď bolo tiež mierne obmedzené. Cuketovú polievku som nevyskúšal, ale pikantné malajzské curry mi chutilo. K dispozícii bol aj menší šalátový bar.

Zhrnutie

Austrian lounge pri odletových bránach D sa moc nelíší od ostatných salónikov Austrian na Schwechate. Z dôvodu asi nižšej návštevnosti tohto salónika chýbala v raňajkovej ponuke jedál praženica.

Jedná sa o OK lounge na kratšiu návštevu pred odletom vášho letu. Oveľa krajší je neďaleký Vienna lounge, nachádzajúci sa v tom istom termináli ešte pred pasovou kontrolou.

Vienna Lounge, krásny nový salónik na Schwechate

Recenzia: dlhých 13 hodín v Austrian Senator lounge

2 komentáre

Súvisiace články

2 komentáre

Recenzia: Austrian Business lounge vo Viedni - Dvere sveta dokorán 23. januára 2023 - 8:58

[…] Recenzie aerolínií […]

Reply
Recenzia: EVA Air biznis trieda na Boeing 787 z Viedne - Dvere sveta dokorán 31. januára 2023 - 9:22

[…] Recenzie aerolínií […]

Reply

Leave a Comment