Home Recenzie aerolínií Najlepší Star Alliance lounge v Bangkoku

Najlepší Star Alliance lounge v Bangkoku

by Karol
1 comment

Svoj vlastný lounge na letisku Suvarnabhumi v Bangkoku prevádzkujú až štyri letecké spoločnosti Star Alliance. Okrem Thai Airways, ktorých základňou je práve Suvarnabhumi tu majú salónik aj EVA Air, Singapore Airlines a Turkish Airlines. Zadarmo ich budete môcť navštíviť ak cestujete s ktorýmikoľvek aerolinkami tohto zoskupenia a to buď v biznis triede, alebo ak ste držiteľom statusu Star Alliance Gold.

Ak by ste mali dostatok času, navštíviť by ste mohli aj všetky štyri salóniky. Vôbec nemusíte brať ohľad na to, do ktorého loungu vás poslala vaša letecká spoločnosť pri check-in. Téme vstupu do rôznych salónikov som sa venoval už v tomto staršom blogu.

Ja som počas môjho nedávneho deväťhodinového tranzitu na Suvarnabhumi návštívil všetky štyri Star Alliance salóniky. Keďže sú všetky salóniky pomerne blízko pri sebe, presun medzi nimi vám nezaberie veľa času.

EVA Air lounge:

EVA Air lounge v Bangkoku

Taiwanská letecká spoločnosť EVA Air prevádzkuje z Bangkoku aj medzi slovenskými turistami obľúbené priame lety do Viedne. Lounge Eva Air ostáva otvorený až do ich posledného odletu z Bangkoku, čo je zhruba okolo 2 hodiny ráno.

Tento futuristicky pôsobiaci salónik je veľmi dobrou voľbou na Suvarnabhumi. Počas mojej návštevy po 16.00 a následne medzi 22 až 00:00 nebol lounge nikdy preplnený a bez problémov som si našiel tichšie miesto na sedenie.

Salónik ale nepôsobí veľmi útulne z dôvodu jeho veľmi chladného dizajnu, čo je asi jediná zásadnejšia vec, ktorú by som mu mohol vytknúť. Na rozdiel od veľkej väčšiny ostatných salónikov na Suvarnabhumi má EVA Air lounge priame výhľady na letiskovú plochu.

Aj keď sa jedná o taiwanskú leteckú spoločnosť, teplé jedlá v budete boli hlavne thajskej a juhočínske proveniencie. Osobne ma potešili široký výber dim sum. Veľmi spokojný som bol aj s ponukou ovocia.

V tomto salóniku som využil možnosť sa osprchovať po diaľkovom lete z Viedne. Kúpeľne boli veľké a plusom bola aj wc misa priamo v miestnosti.

Recenzia: Eva Air business class lounge v Taipei.

EVA Air lounge:

Singapore Airlines lounge

Ak by som mal v budúcnosti čas navštíviť iba jeden Star Alliance salónik na Suvarnabhumi, bol by to určite Singapore Airlines lounge.

Hlavnou výhodou tohto salónika je veľmi dobrý výber jedál a nápojov, ktorý bol oveľa lepší ako v Singapore Airlines KrisFlyer Gold lounge (Star Alliance Gold lounge) na ich domovskom letisku v Singapure.

Bufet pozostával hlavne z thajských a singapurským jedál. Uprostred loungu sa nachádza veľký bar (titulná fotka tohto blogu) s veľmi dobrým výberom alko a nealko nápojov. Objednať si tam budete môcť napríklad šampanské a aj najlepšiu kávu zo všetkých štyroch loungov.

Celkový dizajn tohto salónika je oveľa príjemnejší ako v prípade EVA Air lounge, hoci je na sedačkách už niekedy vidno ich mierne opotrebovanie.

Jedinou nevýhodu tohto salónika je väčší počet navštevníkov v časoch pred odletom letov Singapore Airlines. Ani v tomto období som ale nemal žiadny problém nájsť miesto na sedenie.

Ďalším miernym mínusom sú výhľady do vnútra terminálu a zatváracia doba o 23:00.

Singapore Airlines lounge:

Singapore Airlines lounge:

Turkish Airlines lounge

Turkish Airlines majú vynikajúce salóniky na ich domovskom letisku v Istanbule a aj z dôvodu mojich vysokých očakávaní som bol veľmi sklamaný z ich loungu v Bangkoku.

Aj keď by ste na Suvarnabhumi strávili deväť hodín ako ja, tomuto salóniku sa môžete kľudne vyhnúť. Pri kratšom čase na letisku nie je naozaj takmer žiadny dôvod na jeho návštevu.

Ak by som mal hľadať nejaké jeho pozitívum, tak by to bola jeho prázdnosť. Počas mojej návštevy po 17:00 v ňom boli len ďalší dvaja cestujúci.

Celý salónik pôsobí dosť zanedbane a hlavne na špinavé steny nie je veľmi príjemný pohľad.

Celkovo bola strava podpriemerná a jedlá v bufete nepôsobili veľmi vábne. Chuť mojej obľúbenej tureckej šošovicovej polievky nebola tiež nič moc. Z celej ponuky na mňa pôsobilo dobre jedine turecké pide, ktoré aj malo dobrú chuť.

Jedinou ďalšou výhodou Turkish Airlines lounge je 24 hodinová otváracia doba a možnosť vstupu s Priority Pass.

Turkish Airlines lounge v Bangkoku:

Turkish Airlines lounge

Thai Airways lounge v Bangkoku

Thai Airways prevádzkujú na Suvarnabhumi Royal Silk lounge a Royal Orchid Prestige salóniky.

Ja som navštívil Royal Silk lounge hneď za pasovou kontrolou. Výhodou tohto salónika je jeho obrovská plocha a preto by ste nemali mať žiadny problém nájsť miesto na sedenie. Na druhej strane takýto veľký priestor pôsobil veľmi neosobne.

Ako sa dá očakávať, bufet pozostával hlavne z thajských jedál. V tomto salóniku som ale strávil len pár minút a neochutnal som žiadne jedlo. Jedným z dôvodov bolo, že ponuka jedál v EVA Air a Singapore Airlines lounge bola lepšia.

Pri vstupe do Royal Silk lounge som nebol upozornený, že môžem využiť aj vedľajší Royal Orchid Prestige lounge (spoločná recepcia). Tento len nedávno zrekonštruovaný salónik pôsobí oveľa krajšie (na fotografiách) ako Royal Silk lounge a určite ho navštívim pri najbližšej príležitosti. S Royal Silk lounge už ale určite nebudem mrhať čas.

Royal Silk lounge:

1 comment

Súvisiace články

1 comment

Recenzia: Asiana Airlines biznis trieda na Airbus A380 - Dvere sveta dokorán 22. augusta 2023 - 7:55

[…] Recenzie aerolínií […]

Reply

Leave a Comment