Home Letecké spoločnosti Blízkovýchodné aerolinky s najlepšou biznis triedou

Blízkovýchodné aerolinky s najlepšou biznis triedou

by Karol
0 comment

Väčšina veľkých blízkovýchodných leteckých spoločností si buduje imidž exkluzivity a luxusu. Reálny produkt sa ale niekedy výrazne líši od dojmu z reklamných kampaní. Do dnešného blogu vyberám štyri letecké spoločnosti z blízkovýchodného regiónu s najlepšou biznis triedou. Jedná sa o môj osobný názor a letecké spoločnosti sú zoradené v poradí od najlepšej až po 4. miesto.

Qatar Airways, Qsuite

1. Blízkovýchodné letecké spoločnosti s najlepšou biznis triedou: Qatar Airways

Qatar Airways ponúka v biznis triede podľa môjho názoru celkovo najlepší produkt na svete. Ich najnovšia generácia sedadiel s posuvnými dverami, tzv. Qsuite (recenzia v tomto staršom blogu) patrí medzi najlepšie sedadlá v biznis triede na svete.

Celkovo som s Qatar Airways absolvoval v biznis triede vyše 50 letov a servis na palube bol v každom prípade výborný až vynikajúci. Ak ešte k tomu pridáme dobrý catering, kvalitné biznis salóniky a časté zaujímavé promo akcie na letenky v biznis triede, tak nie je moc nad čím váhať pri výbere leteckej spoločnosti.

Oman Air biznis trieda

2. Blízkovýchodné letecké spoločnosti s najlepšou biznis triedou: Oman Air

Kvalita biznis triedy Oman Air len minimálne zaostáva za produktom Qatar Airways. Servis na palube Oman Air je veľmi dobrý, ale nie je dotiahnutý do takého perfekcionizmu ako v prípade Qatar Airways. Biznis sedadlá Oman Air patria tiež do prvej trojky najlepších sedadiel na svete.

Ich domovské letisko v Muscate patrí spolu s letiskom v Dohe medzi moje najobľúbenejšie na Blízkom východe. Najväčším nedostatkom Oman Air je pomerne obmedzený počet destinácií v porovnani s inými prepravcami z tohto regiónu. Najbližšie od Slovenska ich lietadlá pristávajú na letiskách v Mníchove, Zürichu, Miláne, Frankfurte, alebo napríklad v Paríži. Moja recenzia letu s Oman Air z Jakarty do Zürichu.

3.Etihad Airways

Etihad Airways je letecká spoločnosť so základňou na letisku v Abu Dhabi. Tieto druhé najväčšie aerolinky v Spojených Arabských Emirátoch od júla 2021 prevádzkuje pravidelné lety aj do Viedne. Najväčším plusom ich biznis triedy sú kvalitné lie-flat sedadlá. Etihad za Qatar Airways a Oman Air ale zaostávajú v kvalite stravy a v palubnom servise. Napriklad pri jednom z mojich nočných letov z Bangkoku do Abu Dhabi to “najzaujímavejšie” čo som našiel na jedálnom lístku bol kurací sendvič. Pravdaže pri denných letoch je ich ponuka jedál širšia.

Servis na palube môže byť výborný až veľmi zlý. Zlý servis som mal v dvoch prípadoch a vždy sa jednalo o stevardov z arabských krajín, ktorí boli doslova leniví pracovať. Letisko v Abu Dhabi patrí medzi tie horšie letiská, ktoré som mal možnosť navštívil v rozvinutých krajinách.

Emirates biznis trieda na Boeing 777

4. Emirates

Asi najznámejšou leteckou spoločnosťou na Blízkom východe sú Emirates. V mojom hodnotení sú ale až na štvrtom mieste. Hlavným dôvodom horšieho hodnotenia sú zlé sedadlá v biznis triede. Platí to hlavne v prípade lietadiel Boeing 777. Emirates má v týchto lietadlách až 7 sedadiel v jednom rade. Štandardom v prípade Boeing 777 sú štyri sedadlá v jednom rade, kde má každý pasažier priamy prístup do uličky. V prípade Boeing 777 od Emirates privilégium priameho prístupu do uličky nemajú traja za siedmych pasažierov.

Na Airbus A380 už majú Emirates kvalitnejšie sedadlá, tie ale nedosahujú kvalitu sedadiel Qatar Airways a Oman Air. Výhodou Airbus A380 od Emirates je ale medzi pasažiermi obľúbený palubný bar. Celkovo si Emirates udržuje veľmi vysoké ceny leteniek v biznis triede a osobne by som určite uprednostnil pri takýchto cenách iné letecké spoločnosti. Pre mňa najväčším pozitívom Emirates je široká sieť ich destinácií a veľmi dobrá video a audio ponuka na palube lietadiel.

0 comment

Súvisiace články

Leave a Comment