Home Letecké spoločnosti Alitalia končí, nahrádzajú ju nové aerolinky ITA

Alitalia končí, nahrádzajú ju nové aerolinky ITA

by Karol
1 comment

Letecká spoločnosť Alitalia uskutoční 14. októbra 2021 svoj úplne posledný let. Alitalia vznikla ešte v roku 1947 a počas väčšiny svojej existencie bola v strate. Talianska vláda sa teraz konečne rozhodla zlikvidovať tieto najväčšie aerolinky na Apeninskom poloostrove. Namiesto nich začne od 15. októbra lietať úplne nová letecká spoločnosť ITA – Italia Transporto Aero.

Koniec Alitalie

Alitalia už momentálne predáva letenky iba na lety do 14. októbra 2021. Ak už máte zakúpené letenky po tomto dátume, tieto vám budú plne refundované. K dispozícii je tiež bezplatná zmena dátumu odletu. Všetky lety ale musia byť uskutočnené do 14. októbra 2021. Bezplatne môžete tiež zmeniť miesto odletu. Letenky nemôžu byť prebookované na novovznikajúcu spoločnosť.

V prípade leteniek vystavených za míle platia rovnaké podmienky. Nie je ale jasné čo bude s letenkami vystavenými za míle na letoch partnerských leteckých spoločností SkyTeam.

ITA – Italia Transporto Aero

ITA na začiatok začne lietať s 52 lietadlami, z ktorých bude len 7 diaľkových. Alitalia má momentálne vo flotile až 118 lietadiel. ITA plánuje mať v roku 2022 78 lietadiel a v roku 2025 až 105. Z tohto počtu by malo byť úplne nových až 81 lietadiel. Na začiatku bude mať nová letecká spoločnosť zhruba iba 3 000 zamestnancom. Alitalia momentálne zamestnáva vyše 10 000 ľudí .

Z diaľkových destinácií bude ITA lietať do New Yorku, Miami, Bostonu a Tokia. V roku 2022 by mali ešte pribudnúť Washington, Los Angeles, Sao Paulo a Buenos Aires. V roku 2023 by to malo byť Chicago a San Francisco.

Dostupných informácií ohľadom vernostného programu ITA je zatiaľ veľmi málo. ITA nemôže priamo odkúpiť vernostný program Alitalie MilleMiglia a zdá sa, že vytvorí úplne nový program. Zatiaľ tiež nie je jasné s ktorou alianciu leteckých spoločností budú nové aerolinky spolupracovať. Je ale dosť pravdepodobné, že aj v tomto prípade sa bude jednať o SkyTeam.

ITA už má funkčnú webovú stránku, na ktorej môžete zakúpiť letenky na lety po 15.10. 2021.

1 comment

Súvisiace články

1 comment

ITA Airways (SkyTeam?) status match - Dvere sveta dokorán 17. októbra 2021 - 1:25

[…] Letecké spoločnosti […]

Reply

Leave a Comment