Home Letecké spoločnosti ITA Airways vstúpili do SkyTeam

ITA Airways vstúpili do SkyTeam

by Karol
0 comment

Týmto blogom by už mala byť zavŕšená séria článkov o talianskych aerolinkách ITA Airways. Jedná sa o novú leteckú spoločnosť, ktorá nahradila už zaniknutú Alitaliu. ITA Airways sa od svojho vzniku snažili o vstup do SkyTeam a dnes bolo ich prijatie do tohto zoskupenia leteckých spoločností oficiálne potvrdené.

ITA Airways je už súčasťou SkyTeam

Vstup nových členov do jednej z troch veľkých svetových aliancií leteckých prepravcov je vždy veľmi zdĺhavý proces. Z tohto dôvodu som bol dnes dosť prekvapený, keď dva týždne po prvom lete ITA vstúpili do SkyTeam. Očividne v tejto extrémne rýchlej akceptácii zohral úlohu aj fakt, že do tohto zoskupenia patrila v minulosti aj Alitalia.

Vo vernostnom programe ITA Airways Volare môžete až do 30. novembra 2021 požiadať o status match. Status match je možný od vyhraných 24 leteckých spoločností. Mne bola vo Volare na základe môjho statusu v Qatar Airways (Oneworld Emerald ) pridelená najvyššia úroveň Executive. Po úspešnej akceptacií status match budete môcť využívať benefity aj pri letoch s ďalšími prepravcami SkyTeam. Sú medzi nimi napríklad Air France, KLM, Delta Airlines, České aerolínie, Aeroflot, Tarom, Korean Air, alebo China Airlines.

ITA v minulosti nevylúčili ani vstup do Oneworld, alebo Star Alliance. Osobne si myslím, že ich participácia v Oneworld by bola oveľa zaujímavejšia. Oneworld má v Európe zastúpenie iba na okrajových častiach kontinentu (British Airways, Iberia, Finnair a S7 Airlines) a ITA by Oneworld dostala o niečo bližšie aj k strednej Európe.

Mimochodom, bývalý vernostný program Alitalie MilleMiglia stále umožňuje svojim členom využívať svoje účty na pripisovanie míľ a aj výber míľ s vybranými leteckými spoločnosťami SkyTeam.

0 comment

Súvisiace články

Leave a Comment