Home Recenzie aerolínií TAP Air biznis trieda Airbus A320 a Embraer 190

TAP Air biznis trieda Airbus A320 a Embraer 190

by Karol
3 komentáre

TAP Air Portugal prevádzkujú veľkú väčšinu európskych letov na lietadlách z modelových radov Airbus A320, Embraer 190 a ATR 72. V dnešnom blogu sa pozriem bližšie na biznis triedu TAP Air na Airbus A320 a Embraer 190.

Na Embraer 190 som cestoval na krátkom vnútroštátnom lete z Porta do Lisabonu a biznis triedu na Airbus A320 som mal možnosť vyskúšať na dlhšom lete z Lisabonu do Viedne.

Recenzia TAP Air Portugal biznis trieda Airbus A330

Recenzia: TAP Air Portugal lounge Lisabon

Biznis trieda TAP Air Airbus A320

TAP Air sedadlá

TAP Air Portugal majú na Airbus A320 a Embraer 190 v biznis triede rovnaké sedadlá ako v ekonomickej triede. V biznis triede ale ostávajú vždy stredné sedadlá voľné a rozostupy medzi radmi sú vačšie ako v ekonomickej triede. Na lietadlách Embraer 190, kde sú v jednom rade iba štyri sedadlá, ostáva sedadlo vedľa vás vždy voľné.

Tap Air biznis trieda na Embraer 190

Na Airbus A320 majú TAP Air veľmi elegantné kožené sedadlá. Tieto sedadlá boli dostatočne pohodlné aj na vyše trojhodinovom lete z Lisabonu do Viedne. Dostatočne pohodlné pravdaže iba pri porovnaní s európskou konkurenciu, keďže kvalita európskej biznis triedy na kontinentálnych letoch ďaleko zaostáva za produktom ponúkaným v biznis triede leteckými spoločnosťami zo zvyšku sveta.

Na Embraer 190 už boli sedadlá o niečo staršie, ale na druhej strane boli rozostupy medzi radmi väčšie ako v prípade Airbus A320.

Strava palube

Na krátkom lete z Porta do Lisabonu boli podávané raňajky pozostávajúce z ovocia a bieleho jogutu. Jednalo sa o veľmi adekvátnu ponuku, keď beriem v úvahu, že let trval iba 40 minút.

Raňajky v biznis triede Porto – Lisabon

Na lete z Lisabonu do Viedne som ale dostal iba pohár vody. V tomto prípade nemôžem moc viniť TAP Air zo zlého palubného servisu. V ten deň som bol rád, že som v tomto lietadle mohol vôbec sedieť. Viete čo ste vy robili 20. marca 2020? Pravdepodobne ste sedeli doma počas úplne prvého lockdownu. Ja som sa v ten deň vracal domov s TAP Air zo Sao Paula. Na lete z Brazílie do Lisabonu bola podávaná normálna večera a raňajky. Na Európskych letoch už ale TAP Air v tom čase nepodávali žiadnu stravu.

Pripájam ale aspoň fotografiu s jedálnym lístom, aby ste mali predstavu čo za normálnych okolností podavávajú TAP Air v biznis triede na letoch do Viedne.

Jedálny lístok TAP Air z Lisabonu do Viedne

Biznis trieda TAP Air na Airbus A320 a Embraer 190 zhrnutie

TAP Air Portugal ponúkajú veľmi štandardnú biznis triedu na európskych letoch. Ničím ale nevynikajú nad svojou konkurenciou a pri výbere leteckej spoločnosti pri ceste do Portugalska by som sa rozhodoval výlučne podľa ceny letenky a odletového/ príletového času.

3 komentáre

Súvisiace články

3 komentáre

Recenzia TAP Air Portugal biznis trieda Airbus A330 - Dvere sveta dokorán 30. apríla 2022 - 0:36

[…] Recenzie aerolínií […]

Reply
TAP AIR: Rio de Janeiro v biznis triede za 1298 eur - Dvere sveta dokorán 2. mája 2022 - 20:53

[…] Recenzie aerolínií […]

Reply
Biznis trieda: Cancún a Punta Cana 999 eur - Dvere sveta dokorán 24. júna 2022 - 20:47

[…] Recenzie aerolínií […]

Reply

Leave a Comment