Home Letecké spoločnosti Lufthansa začne opäť lietať s Airbus A380

Lufthansa začne opäť lietať s Airbus A380

by Karol
0 comment

Airbus A380 je medzi pasažiermi bezpochyby jedným z najobľúbenejších lietadiel. Z dôvodu vyšších prevádzkových nákladov sa ale mnohé letecké spoločnosti rozhodli týchto strojov zbaviť. Po vypuknutí pandémie koronavírusu boli dokonca A380ky uzemnené na oveľa dlhší čas ako ostatné typy lietadiel. Napríklad ich zďaleka najväčší prevádzkovateľ Emirates momentálne stále lieta len so zhruba dvoma tretinami svojich A380tok. Pozitívne správy ohľadom európskeho superjumba v poslednej dobe prichádzajú z Nemecka. Po vyše troch rokoch začne od júna 2023 s Airbus A380 opäť lietať aj Lufthansa.

Lufthansa aktivuje uzemnené Airbus A380

Zo svojej flotily už definitívne vyradili A380ky napríklad Air France, Thai Airways, alebo Malaysia Airlines. Po vypuknutí pandémie Lufthansa tiež oznámila, že s týmito lietadlami už do budúcnosti neplánujú lietať.

Zvrat v plánoch Lufthansy nastal v roku 2022, keď došlo k náhlemu oživeniu leteckého sektora. V návrate Airbusov A380 od Lufthansy ale určite zohrali rolu aj ich meškajúce dodávky nových Boeingov 787 a 777-9.

Pôvodne mala Lufthansa až 14 Airbusov A380. Ešte v roku 2019 bolo ale oznámené, že 6 z týchto strojov bude predaných späť Airbusu. Zvyšných osem kusov parkuje od začiatku pandémie na letiskách v Španielsku a Francúzsku.

Lufthansa plánuje znova začať lietať s Airbusom A380 od júna 2023. Prvé tri lietadlá budú bázované na letisku v Mníchove. Lufthansa ale ešte neoznámila presne koľko z týchto lietadiel bude opäť lietať lietať v ich farbách.

Ak Airbus A380 patrí aj medzi vaše obľúbené lietadlá a plánujete cestu s Lufthansou, špeciálnu pozornosť by ste mali venovať letenkám s prestupom v Mníchove. Budúce destinácie superjumba ale zatiaľ neboli zverejnené.

Airbus A380 končí v šrote. Aj vďaka koronavírusu

0 comment

Súvisiace články

Leave a Comment