Home Recenzie aerolínií Recenzia: ANA lounge v Tokiu

Recenzia: ANA lounge v Tokiu

by Karol
1 comment

Hlavnými základňami japonských aeroliniek ANA (All Nippon Airways) sú tokijské letiská Narita a Haneda. Ja som pri mojej nedávnej ceste s Asiana Airlines do Soulu navštívil ANA lounge na letisku Narita.

Salóniky ANA na Narite a Hanede sa od seba zásadne nelíšia a celkový dizajn a ponuka jedál sú veľmi podobné.

Star Alliance salóniky na Narite

ANA je členom Star Alliance a jej salóniky budete môcť navštíviť ak cestujete v biznis triede s ktoroukoľvek leteckou spoločnosťou tohto zoskupenia. Ak máte status Star Alliance Gold, ich salóniky budete môcť využiť aj pri letoch v ekonomickej triede.

ANA má na letisku Narita dva biznis salóniky a jeden salónik prvej triedy. Biznis salóniky sa nachádzajú pri odletových bránach 50 a 20. Okrem toho prevádzkujú svoj lounge na Narite aj United Airlines, ktorí sú tiež členom Star Alliance. Podmienky vstupu do tohto salónika sú rovnaké ako u ANA.

Po pasovej kontrole som išiel priamo do loungu pri bránach 20, ktorý mal byť podľa interentových recenzií tichší. Celý lounge pozostával z jednej väčšej miestnosti bez akýchkoľvek okien a v čase môjho príchodu po 15:00 bol pomerne plný. Z tohto dôvodu som sa hneď presunul do loungu pri bránach 50.

Tento salónik bol ešte preplnenejší, alebo bol aspoň podstatne väčší a hlavne mal veľmi pekné výhľady na pristávaciu dráhu. Po 16:00 sa začal našťastie postupne vyprázdňovať.

Celkový dizajn loungu je veľmi príjemný, aj keď prelnenosť je určite veľkým negatívom. Našťastie aspoň na sprchu som nemusel čakať viac ako 10 minút.

Najväčším problémom tohto salónika je nefungujúce wifi pripojenie. Zamestnaci tvrdili, že problém spôsobuje veľké množstvo pasažierov. Mne sa počas troch hodín vôbec nepodarilo pripojiť na wifi. Zdá sa, že sa jedná o pravidelne sa opakujúci problém.

Mne sa aspoň podarilo pripojiť na letiskovú wifi, ktorá bola ale dostupná len v jednom rohu pri vchode. Ak by ste teda potrebovali stabilné wifi, možno by ste mali navštíviť United lounge.

ANA lounge strava

Výber stravy v salóniku bol celkom akceptovateľný. Ja som ale nevyskúšal ani jedno z hlavných jedál a radšej som si dal tradičné japonské cestoviny z noodle baru, ktorý je veľmi dobre “schovaný” na konci loungu.

Ako hlavné jedlá boli v ponuke vyprážané kura s cestovinami a zemiakmi a tradičné japonské kuracie kari s ryžou. Okrem toho boli dostupné aj jednoduché šaláty, sendviče a onigiri.

Samoobslužný bar okrem základných druhov alkoholu pravdaže obsahoval aj miestne japonské špeciality.

Zhrnutie

ANA lounge je dobrý Star Alliance salónik s dvoma zásadnými problémami. Prvým je preplnenosť v neskorších popoludňajších hodinách a druhým je nefungujhúce wifi. Ak by ste mali problém s wifi, nič vám nebude brániť sa presunúť do United lounge, ktorý sa nachádza len pár minút chôdze od brán 50.

Business class lounge. Ako sa nenechať zmanipulovať leteckou spoločnosťou

1 comment

Súvisiace články

1 comment

Recenzia: Asiana Airlines biznis trieda Boeing 777 - Dvere sveta dokorán 19. júna 2023 - 23:11

[…] Recenzie aerolínií […]

Reply

Leave a Comment