Home Recenzie aerolínií Recenzia: Malaysia Airlines ekonomická trieda na Boeingu 737

Recenzia: Malaysia Airlines ekonomická trieda na Boeingu 737

by Karol
0 comment

Recenzia ekonomickej triedy Malaysia Airlines na Boeingu 737 z Kuala Lumpuru na Penang.

Keďže sa vo všeobecnosti vyhýbam všetkým nízkonákladovým leteckým spoločnostiam v juhovýchodnej Ázii, môj výber aeroliniek na vnútroštátnych letoch v Malajzii je obmedzený na Malaysia Airlines a Batik Air Malaysia. Osobne ale považujem Malaysia Airliens za spoľahlivejšiu leteckú spoločnosť a preto som si aj pri mojej ceste na Penang vybral práve tohto malajzijského národného prepravcu.

Na medzinárodných letoch v Ázii už ale uprednostňujem konkurečné letecké spoločnosti a to aj v prípade vyššej ceny letenky.

Malaysia Airlines nová generácia sedadiel na Boeingu 737:

Recenzia Malaysia Airlines ekonomická trieda na Boeingu 737: sedadlá

Hlavným negatívom Malaysia Airlines sú ich menej pohodlné sedadlá v porovnaní s inými ázijskými národnými prepravcami. Na regionálne lety v Ázii nasadzujú Malaysia Airlines väčšinou Boeingy 737. Tie majú medzi jednotlivými radmi sedadiel menšie rozostupy ako väčšina ich (nie nízkonákladovej) konkurencie.

Pohodlie pri ceste na Boeingu 737 Malaysia Airlines je minimálne na úrovni akú môžete očkakávať od európskych leteckých spoločností na podobných typoch lietadiel. Tradičné ázijské aerolinky ale väčšinou lietajú aj na kratších regionálnych letoch s diaľkovými lietadlami, ktoré majú väčšie rozostupy medzi jednotlivými radmi sedadiel.

V minulosti mali sedadlá Malaysia Airlines na Boeingoch 737 osobné obrazovky. V posledných rokoch ale Malaysia Airlines začali s inštaláciou nových užších sedadiel v ekonomickej triede, ktoré už osobné obrazovky nemajú.

Strava a nápoje

Na mojom 35 minútovom vnútroštátnom lete na Penang bol servis z dôvodu dĺžky letu značne obmedzený. V ekonomickej triede dostal každý pasažier jeden nápoj a malý balíček arašidov. Na dlhších regionálnych letoch by ste mali zadarmo dostať aj teplé jedlo.

Malaysia Airlines staršie sedadlá na Boingu 737:

Benefity oneworld

Malaysia Airlines sú členom aliancie oneworld a benefity vyšších statusov budete môcť využívať aj na ich letoch.

Môj status oneworld Emerald mi umožnil pred odletom vstup do vnútroštátneho salónika Malaysia Airlines. Jedná sa príjemný salónik s peknými výhľadmi na pristávaciu dráhu. Výber jedál bol celkom dobrý ak berieme do úvahy, že sa jednalo vnútroštátny lounge. Hlavný medzinárodný salónik Malaysia Airlines je pravdaže oveľa kvalitnejší.

So statusom oneworld Saphire a Emerald budete mať zadarmo navyše jeden kus check-in batožiny, prioritný vstup do lietadla a aj prednostné doručenie batožiny.

Zadarmo si ale budete môcť rezervovať iba štandardné sedadlá. Miesta v prvom rade a pri núdzových východoch sú spoplatnené aj pri statuse Emerald.

Malaysia Airlines vnútroštátny lounge v Kuala Lumpure:

Zhrnutie: Malaysia Airlines ekonomická trieda

Malaysia Airlines sú dobrou voľbou pri cestách na vnútroštátnych letoch v Malajzii. Na medzinárodných letoch by som ale uprednostnil iné ázijské tradičné letecké spoločnosti, ktoré vo všeobecnosti poskytujú vyšší komfort v ekonomickej triede ako Malaysia Airlines.

Recenzia: Malaysia Airlines business class

0 comment

Súvisiace články

Leave a Comment