Home Vernostné programy Výborný benefit vyšších statusov Flying Blue od Air France-KLM

Výborný benefit vyšších statusov Flying Blue od Air France-KLM

by Karol
0 comment

Vyšší status vo vernostnom programe leteckej spoločnosti vám zaručí mnoho výhod pri cestovaní. Tými klasickými sú napríklad vstup do biznis salónikov, check-in pri biznis prepážkach, alebo extra limit na batožinu. Flying Blue, vernostný program Air France – KLM ponúka držiteteľom vyšších statusov jeden zaujímavý benefit, ktorý nemá väčšina ich konkurencie.

Míle navyše pri vyššom statuse

Bonusové míle za letenku vám dajú mnohé vernostné programy ak ste držiľom vyššieho statusu. Vo väčšine prípadov je tento bonus vo výške 10 až 100 percent. Čím vyšší je váš status, tým viac míľ budete môcť získať.

Väčšina vernostných programov vám ale tieto extra míle dá iba za lety s leteckou spoločnosťou, ktorá vlastní tento program.

Flying Blue
Air France Boeing 787

Ako príklad uvediem Miles & More od Lufthansy, ktorá je člen Star Alliance. Pri vyššom statuse dostanete bonusové míle iba za lety s Lufthansou a ich dcérskymi spoločnosťami (Austrian, Swiss atď). Za lety s ostatnými aerolinkami Star Alliance ako napríklad Turkish Airlines, alebo TAP Air Portugal dostanete iba štandardný počet míľ.

Z európskych vernostných programov sú British Airways a Iberia o niečo štedrejší. Za lety s niektorými partnerskými leteckými spoločnosťami oneworld budete môcť tiež získať bonus. Nejedná sa ale o všetky aerolinky tohto zoskupenia.

Benefit extra míľ vo Flying Blue

Jedným z najlepších vernostných programov pri prideľovaní bonusových míľ je Flying Blue. V tomto programe dostanete extra míle za lety so všetkými leteckými spoločnosťami SkyTeam, aliancie, do ktorej patria aj Air France a KLM.

Míle navyše dostanete aj za lety so všetkými ostatnými aerolinkami, ktoré spolupracujú s Flying Blue, ale nie sú členom SkyTeam. Sú to napríklad Japan Airlines, Copa Airlines, Malaysia Airlines, alebo Air Mauritius. Jedinou výnimkou sú Bangkok Airways.

Bonusu je tiež vyšší v porovnaní s väčšinou konkurenčných leteckých spoločností. Za status Silver to je 50%, Gold 75% a pri Platinum až 100%.

Ak teda máte vyšší status vo Flying Blue, míle na vašu letenku budete môcť často získať rýchlejšie ako u iných vernostných programov.

Koľko míľ dostanete za vašu letenku

Ako fungujú statusové body XP vo Flying Blue

0 comment

Súvisiace články

Leave a Comment