Home Letecké spoločnosti Star Alliance Gold Track na letisku vo Viedni

Star Alliance Gold Track na letisku vo Viedni

by Karol
0 comment

Star Alliance Gold Track vám umožní prejsť rýchlejšie cez bezpečnostné kontroly na mnohých svetových letiskách.

Tento benefit budete môcť využiť ak ste držiteľom statusu Star Aliance Gold, alebo ak cestujujete v biznis a prvej triede. Pravdaže na jeho využitie budete musieť cestovať s niektorou z leteckých spoločností Star Alliance.

Star Aliance Gold Track

Kompletný zoznam letísk, na ktorých budete môcť využiť Gold Track nájdete priamo na webovej stránke Star Alliance. Európske letiská majú v tomto zozname pomerne dobré zastúpenie. Nájdete na ňom napríklad Viedeň, Prahu, Budapešť, Varšavu, Frankfurt, Mníchov, Paríž, Londýn, Barcelonu, Lisabon, alebo Rím.

Veľmi dobré pokrytie má aj Severná Amerika, ale v Južnej Amerike ani jedno letisko neposkytuje Gold Track. V Ázii sú to len niektoré japonské letiská, Singapur a Guangzhou. Trocha prekvapujúco ani základne členov Star Alliance ako Thai Airways (Bangkok), EVA Air (Taipei) a Air China (Peking) nemajú Gold Track.

Star Alliance

Na Swechate vo Viedni vám môže tento benefit ušetriť množstvo času, keďže sa tam pri bezpečnostných kontrolách tvoria často veľmi dlhé rady. Pri automatických skeneroch palubných lístkov by ste mali hľadať označenie FastTrack. Okrem cestujúcich Star Alliance, ktorí na tento benefit majú nárok budú môcť využiť FastTrack aj pasažieri cestujúci v biznis triede so všetkými ostatnými leteckými spoločnosťami. Prioritné bezpečnostné kontroly nájdete pri odletoch zo všetkých odletových brán (C, D, F a G).

Niektoré svetové letiská poskytujú Gold Track aj pri pasovej kontrole. Swechat ale túto službu neposkytuje. Z Európskych letísk ju budete môcť využiť v Istanbule, Amsterdame a Paríži (Charles de Gaulle).

Ako najrýchlejšie získať status Star Alliance Gold

Star Alliance vs. oneworld vs. SkyTeam. Ktorá aliancia má najlepší status?

0 comment

Súvisiace články

Leave a Comment