Home Vernostné programy Stopover zadarmo na míľových letenkách od Flying Blue

Stopover zadarmo na míľových letenkách od Flying Blue

by Karol
0 comment

Flying Blue, vernostný program Air France – KLM vám umožní vytvoriť stopover zadarmo na letenkách vystavených za míle. Itineráre s dlhším prerušením cesty v Amsterdame a Paríži pri letoch s KLM a Air France sú dostupné už od decembra 2023. Flying Blue teraz rozšíril túto možnosť aj na všetky prestupové letiská ich partnerských leteckých spoločností.

Čo je stopover

Najprv by sme si mali zadefinovať význam slova stopover. Jedná sa o prerušenie cesty na dobu dlhšiu ako 24 hodín pri prestupe medzi dvoma letmi. Pri klasických platených letenkách väčšinou nie je problém vytvoriť takýto itinerár. V niektorých prípadoch je stopover zadarmo a niekedy si letecké spoločnosti účtujú poplatok navyše. V každom prípade sa jedná o pomerne lacnú možnosť navštíviť jedno miesto navyše pri ceste do vašej destinácie.

Veľká väščina vernostných programov, ale neumožňuje zadarmo stopover na míľových letenkách. Jednou z mála výnimiek sa v minulom roku stal práve Flying Blue.

SkyTeam
Sky Team, Korean Air

Flying Blue: stopover zadarmo na míľových letenkách

Air France – KLM sú členom aliancie leteckých spoločností SkyTeam. Stopover si budete môcť vytvoriť na všetkých letoch aeroliniek z tohto zoskupenia.

Ako príklad uvediem míľovú letenku s Korean Air z Viedne do Tokia s prestupom v Soule. Doteraz nemohol váš tranzitný čas na ktoromkoľvek letisku presiahnuť 24 hodín. Podľa nového sytému si napríklad budete môcť počas cesty do Japonska vytvoriť v Soule stopover a za vašu letenku miniete rovnaké množstvo míľ ako bez tohto prerušenia cesty.

Flying Blue okrem toho spolupracuje aj s mnohými leteckými spololočnosťami, ktoré nie sú členmi SkyTeam. Medzi tieto aerolinky patria napríklad Japan Airlines, Qantas, Malaysia Airlines, China Southern, WestJet, alebo Copa Airlines. Pri letoch s týmito aerolinkami by ste mali mať tiež možnosť si vytvoriť zadarmo stopover.

Jediným negatívom je, že tieto letenky si nebudete môcť rezervovať priamo na internete vo vašom účte Air France – KLM. Budete musieť zavolať Flying Blue, kde vám ich agent pomôže s rezerváciou.

Pred kontaktovaním Flying Blue by som vám ale odporučil najprv nájsť lety s najnižším počtom míľ potrebných na vystavenie letenky (pri vyššie uvedenom príklade by to bolo separátne vyhľadávanie Viedeň – Soul a Soul -Tokio). Keď agentovi poviete, o ktoré konkrétne lety máte záujem, celý proces rezervácie bude rýchlejší.

Ako si vytvoriť zadarmo kratší stopover na míľových letenkách

Ako si vybrať ideálny vernostný program aeroliniek

Základy o vernostných programoch leteckých spoločností. Ako zbierať a využiť míle

0 comment

Súvisiace články

Leave a Comment