Home Recenzie aerolínií Recenzia: Swiss ekonomická trieda na Airbus A220

Recenzia: Swiss ekonomická trieda na Airbus A220

by Karol
0 comment

Recenzia spiatočného letu Swiss v ekonomickej triede z Viedne do Ženevy na Airbus A220-300.

Austrian Airlines a Swiss, dcérske spoločnosti Lufthansy sú jedinými aerolinkami, ktoré prevádzkujú priame lety medzi týmito dvoma mestami.

Swiss majú vo svojej flotile 30 Airbusov A220-100 a A220-300. Najstaršie z týchto lietadiel má len niečo vyše 5 rokov. Kabíny lietadiel na oboch mojich letoch boli veľmi čisté a celkovo vo veľmi dobrom stave. Hnedé kožené sedačky dodávajú celému interiéru veľmi príjemnú atmosféru.

Airbus A220 patrí z dôvodu konfigurácie sedadiel 2-3 v jednom rade medzi jedno z mojích obľúbenejších lietadiel s jednou uličkou. Pri takejto konfigurácii majú ľudia cestujúci vo dvojici na výber samostatné dvojsedadlo, čo zaručí pohodlnejšie cestovanie v porovnaní s konfiguráciou 3-3.

Ekonomická trieda Swiss na Airbus A220-300

Vaše pohodlie na Airbuse A220 od Swiss bude ale výrazne závisieť aj od čísla radu, v ktorom budete sedieť.

Ak cestujete s najlacnejšou economy Light letenkou, rezerváciu sedadla budete mať spoplatnenú. To bol aj môj prípad a pri check-in mi rezervačný systém Swiss sám pridelil sedadlo, keďže som si zaň nezaplatil. Miesto som si mohol zmeniť aj po check-ine, ale tieto poplatky sú vyššie ako pri kúpe letenky.

Pri ceste do Ženevy som sedel pri núdzovom východe, ktorý poskytuje množstvo priestoru na nohy. Problém s pohodlím by som nemal ani keby som sedel v ktoromkoľvek sedadle pred núdzovým východom (rad 12). Tieto sedadlá poskytujú oveľa väčší priestor na nohy ako sedadlá za núdzovým východom.

Na lete zo Ženevy som dostal sedadlo 22C, v ktorom som sa cítil takmer ako na palube nízkonákladovej leteckej spoločnosti. Pri výške 186 cm som sa už v polovici tohto 80 minútového letu začal cítiť mierne nepohodlne, keďže som nemal dostatok priestoru na kolená.

Pozitívne hodnotím samotnú mäkkosť sedadla. Napríklad najnovšia generácia sedadiel Austrian Airlines na ich Airbusoch A320neo je podľa môjho názoru veľmi tvrdá. Sedadlá Swiss na Airbusoch A220 na druhej strane patria medzi jedny z najpohodlnejších sedadiel novšej generácie v tomto ohľade.

Mimochodom, ak cestujete s letenkami Light a za miesto si nezaplatíte, je veľká pravdepodobnosť, že vám systém dá miesto za núdzovým východom s menšími rozostupmi medzi radmi. Ja som pri ceste do Ženevy zadal do sytému moju vernostnú kartu Star Alliance Gold od Aegean Airlines a to bol asi dôvod prečo som dostal lepšie sedadlo. Pri návrate som už použil moju vernostnú kartu Miles & More bez statusu.

Swiss: nápoje, strava a palubný personál

Vo všeobecnosti som už mal v minulosti dobrú skúsenosť s palubným personálom Swiss a výnimkou neboli ani stevardi a letušky z týchto dvoch letov.

Všetci pasažieri na európskych letoch dostanú zadarmo fľašu vody a malú čokoládu. Ostatné nápoje a strava sú už spoplatnené. Jedálny a nápojový lístok nájdete priamo na webovej stránke Swiss. Ak si vaše jedlo objednáte pred odletom, získate zľavu 10%. Ja som sa pred oboma letmi najedol v biznis salónikoch a na palube lietadla som už nejedol.

Zaujímavosťou lietadiel Airbus A220 od Swiss sú malé obrazovky nad každým sedadlom s údajmi o lete.

Zhrnutie

Ak by som mal miesto pred núdzovým východom s väčším priestorom na nohy, určite by som neváhal opäť cestovať so Swiss na ich Airbuse A220. Na letoch z Viedne do Ženevy by som ale nabudúce uprednostnil Austrian Airlines, ktorí do Ženevy nasadzujú lietadlá Embraer 195. Tieto lietadlá majú podľa môjho názoru v zadnej časti lietadla o niečo väčšie rozostupy medzi jednotlivými radmi ako Swiss a cestovanie je tak o niečo pohodlnejšie.

Recenzia veľmi dobrého letu v ekonomickej triedy Austrian Airlines na Embraer 195 a nie veľmi dobrého letu na Airbuse A320.

0 comment

Súvisiace články

Leave a Comment