Home Recenzie aerolínií Qatar Airways otvorili v Dohe výborný nový lounge

Qatar Airways otvorili v Dohe výborný nový lounge

by Karol
3 komentáre

Blízkovýchodná letecká spoločnosť Qatar Airways otvorila v Dohe výborný nový biznis salónik Al Mourjan The Garden lounge. Jeho hlavnou úlohou je odbremeniť často preplnený Al Mourjan lounge.

The Garden sa na rozdiel od centrálne situovaného Al Mourjan lounge nachádza pri vzdialenejších odletových bránach C nad tropickou záhradou The Orchard. Celková plocha tohto salónika je 7390 metrov štvorcových a má kapacitu 707 pasažierov.

Základné informácie

Oba salóniky budete môcť navštíviť ak cestujete v biznis a prvej triede s Qatar Airways, alebo s ktoroukoľvek leteckou spoločnosťou oneworld. Pozor ale, letenky Business Lite od Qatar Airways na rozdiel od Business Elite, Comfort a Classic nezahŕňajú vstup do biznis salónikov. Vyšší status v aliancii oneworld vám tiež neumožní vstup do Al Mourjan salónikov.

Ak cestujete v prvej triede, odporučil by som vám navštíviť ešte kvalitnejší salónik prvej triedy od Qatar Airways Al Safwa.

Všetky salóniky Qatar Airways v Dohe sú otvorené 24 hodín.

Tichá miestnosť:

Ak by ste mali dostatok času, budete môcť navštíviť aj oba Al Mourjan salóniky. V prípade kratšieho prestupu navštívte lounge, ktorý je bližšie k vašej odletovej bráne, keďže oba salóniky sú veľmi podobné. The Garden sa mi ale v čase špičky zdal trocha menej preplnený ako pôvodný Al Mourjan.

Najviac pasažierov je na letisku v Dohe medzi 23:00 a 2:00 a následne ráno medzi 5:00 až 8:00. V týchto časoch budete musieť s veľkou pravdepodobnosťou čakať na stôl v reštauácii, alebo na sprchy.

Lounge nemá vlastný internet a pripojiť sa budete môcť iba na letiskové wifi. To bolo v minulosti dôsť pomalé, ale pri mojej poslednej návšteve už bola rýchlosť pripojenia lepšia. Wifi vám nebude fungovať ak by ste chceli využívať VPN.

Dizajn Qatar Airways Al Mourjan The Garden lounge

Zamestnanci Qatar Airways naskenujú váš palubný lístok na prvom poschodí hneď vedľa obchodu Louis Vuitton. Samotný salónik je na druhom poschodí kam sa dostanete výťahom.

Na druhom poschodí hneď oproti výťahom sa nachádza Louis Vuitton salónik, ktorý je súčasťou The Garden. Využiť ho budú môcť ale len držitelia statusu Gold a Platinum vo vernostnom programe Qatar Airways Privilege Club. Všetky nápoje a jedlá v Louis Vuitton lounge sú na rozdiel od zvyšku salónika spoplatnené.

Z celého loungu je veľmi pekný výhľad na The Orchard záhradu na -1 poschodí.

Na pravej strane The Garden lounge sa nachádza veľká jedálenská časť. Na ľavej strane je oddychová časť s množstvom rôznych pohodlných kresiel. V tejto časti sa nachádza tiež jeden klasický a jeden samoobslužný bar. Sprchy a quiet rooms (tiché miestnosti) sú tiež v tejto časti salónika. Sprchy ale na rozdiel od Al Mourjan nemajú wc misu.

Quiet rooms sú na druhej strane kvalitnejšie v The Garden, kde dostanete jednu samostatnú miestnosť. Samotné kreslá v quiet rooms sú ale v polosklopenej polohe (poloha je fixná) a nie sú ideálne na pohodlný spánok. Mne sa v tomto kresle nepodarilo zaspať aj keď som bol unavený. Tiché miestnosti si nebudete môcť dopredu rezervovať a v čase špičky je veľká pravdepodobnosť, že budú všetky obsadené. Maximálna dĺžka pobytu v quiet room je päť hodín.

Lounge bude mať v budúcnosti aj posilňovňu a spa, ktoré ale ešte neboli otvorené v čase mojej návštevy.

Strava a nápoje

Zo salónika určite neodídete hladní. Na biznis lounge je kvalita stravy a nápojov na veľmi vysokej úrovni.

Klasický samoobslužný bufet so šalátmi, arabskými mezze, teplými jedlami, ovocím a dezertmi nájdete aj v tomto salóniku. Jedlo si budete môcť objednať aj klasickou reštauračnou formou z jedálneho lístka.

Ja som v salóniku strávil sedem hodín. Po príchode som si objednal thajský šalát z papáje s krevetami a dobré sushi. K tomu som mal pomarančovo-mrkvovú šťavu (jednu z viacerých čerstvých štiav). Pred odchodom som si ešte dal steak so šalátom.

Reštauáciu by ste mali využiť hlavne ak je váš odlet po polnoci, keďže Qatar Airways majú na týchto neskorých nočných letoch kratších ako zhruba 9 hodín pomerne obmedzené menu po vzlete.

Kvalita nápojov bola tiež na veľmi dobrej úrovni. Dostupné bolo napríklad aj šampanské, aj keď ja som už okrem ovocnej šťavy pil iba vodu a chutné caffe latte.

Zhrnutie: Qatar Airways Al Mourjan The Garden lounge

The Garden lounge je veľmi príjemné miesto na strávenie vášho prestupu v Dohe. Vyzdvihol by som hlavne pekné prostredie a dobrú stravu. Aj sedem hodín mi ubehlo v tomto salóniku pomerne rýchlo. Ak by som si mal vybrať medzi Al Mourjan a Al Mourjan Garden, zvolil by som si pravdepodobne The Garden. Tento lounge sa mi zdal menej preplnený v čase špičky ako pôvodný Al Mourjan.

Recenzia biznis triedy Qatar Airways na Airbuse A350 (Qsuite).

3 komentáre

Súvisiace články

3 komentáre

Qatar Airways Al Mourjan business class lounge Doha - Dvere sveta dokorán 30. novembra 2023 - 10:53

[…] Recenzie aerolínií […]

Reply
Qatar Airways Al Safwa First Class Lounge Doha - Dvere sveta dokorán 30. novembra 2023 - 10:54

[…] Recenzie aerolínií […]

Reply

Leave a Comment