Home Letecké spoločnosti Najlepší biznis lounge na letisku Soul Incheon

Najlepší biznis lounge na letisku Soul Incheon

by Karol
0 comment

Na letisku Soul Incheon prevádzkujú svoj vlastný biznis salónik tri letecké spoločnosti. Dve z nich sú zo Star Alliance a jedna zo SkyTeam. Okrem toho by mali na tomto najväčšom juhokórejskom letisku začiatkom roka 2024 otvoriť spoločný lounge aerolinky z aliancie oneworld.

Pravdaže na Incheone sa nachádzajú aj ďalšie nezávislé salóniky. Ja sa ale v dnešnom blogu budem venovať iba loungom patriacim priamo leteckým spoločnostiam.

Asiana Airlines lounge

Asiana business class lounge
Asiana Airlines lounge na letisku Soul Incheon
Asiana Airlines lounge
Salónik Asiana Airliness

Asiana Airlines sú členom Star Alliance a Soul Incheon je ich hlavnou základňou. V termináli 1 prevádzkujú niekoľko salónikov, ktoré budete môcť navštíviť ak cestujete v biznis triede, alebo ste držiteľom statusu Star Alliance Gold a cestujete s ktoroukoľvek leteckou spoločnoťou Star Alliance.

Ja som využil niekoľkokrát Asiana lounge, ktorý sa nachádza hneď za pasovou kontrolou. Pri všetkých mojich návštevách bol salónik poloprázdny, čo považujem za veľké plus. Ďalším pozitívom bol veľký priestor s príjemným interérom a tiež pekné výhľady na pristávaciu dráhu.

Najväčším mínusom bola trocha obmedzená strava v porovnaní so susedným Singapore Airlines lounge. V každom prípade hladní určite nebudete, keďže v priebehu celého dňa je dostupných niekoľko teplých jedál a šalátov.

Podrobnejšie som sa Asiana lounge venoval v tomto staršom blogu.

Singapore Airlines lounge na letisku Soul Incheon

Ak cestujete s niektorou z leteckých spoločností Star Alliance a môžete využiť biznis salónik, vaše kroky by mali smerovať do Singapore Airlines lounge. Asiana lounge by ste mali navštíviť iba v prípade ak by bol Singapore Airlines lounge zatvorený.

Singapore Airlines otvárajú svoj salónik v Soule iba pred odletmi ich lietadiel. Ak by sa váš čas na letisku len čiastočne prelínal s otváracími hodinami tohto loungu, aj tak by ste ho mali navštíviť pre jeho dobrú stravu a kvalitné nápoje. Presun medzi Asiana a Singapore Airlines salónikmi vám v každom prípade budete trvať menej ako minútu.

Téme vstupu do rôznych salónikov tej istej aliancie som sa venoval už v tomto staršom blogu.

Aj keď je Singapore Airlines lounge oveľa menší ako Asiana lounge, nikdy som nemal pocit, že by bol príliš preplnený. Samotný dizajn interiéru je veľmi pekný s pohodlnými kreslami.

Strava v tomto salóniku bola veľmi kvalitná a pestrá. Z biznis salónikov vo východnej Ázii majú podľa môjho názoru stravu lepšiu iba Qatar Airways v Singapure a Bangkoku.

Uprostred salónika sa nachádza tiež väčší bar (titulná fotografia tohto blogu), kde si budete môcť objednať kvalitnú kávu, rôzne miešané nápoje, alebo šampanské.

Singapore Airlines lounge v Soule by mal byť určite vašou prvou voľbou.

Korean Air lounge v Soule

Soul Incheon Korean Air lounge:

Korean Air lounge

Soul Gimpo Korean Air lounge:

Ak cestujete s leteckou spoločnosťou z aliancie SkyTeam, budete môcť navštíviť Korean Air lounge v termináli 2. Korean Air tu prevádzkujú dva biznis salóniky. Ja som navštívil lounge hneď za pasovou kontrolou.

O siedmej ráno bol tento veľký salónik veľmi preplnený a vládla v ňom rušnejšia atmosféra ako pri odletových bránach. Jediným kludnejším miestom bola tichá miestnosť s niekoľkými kreslami. Predpokladám, že po odlete prvej vlny ranných letov sa situácia v salónikoch ukľudní. V každom prípade som ale ani ráno nemal problém nájsť miesto na sedenie a čakať som nemusel ani na sprchu.

Oveľa príjemnejší bol menší, ale oveľa kľudnejší lounge Korean Air na letisku Soul Gimpo.

Strava v oboch salónikoch Korean Air je podobná ponuke v Asiana Airlines lounge. V prípad Korean Air sa ale vo väčšine prípadov jednalo a vegetariánske jedlá ázijskej proveniencie. Nájdete tu niekoľko studených a teplých jedál, ktoré sú úplne fajn na biznis salónik.

Oneworld lounge na letisku Soul Incheon

Väčšina leteckých spoločností oneworld doteraz posielala svojich cestujúcich do salónikov Asiana Airlines v termináli 1.

Nový spoločný salónik aerolínií oneworld na letisku Incheon by mal byť otvorený začiatkom roka 2024.

Okrem toho, že sa bude nachádzať v priestoroch bývalého loungu Jeju Air neboli doteraz zverejnené žiadne ďalšie podrobnejšie informácie o tomto novom salóniku.

V každom prípade by sa nemalo jednať o zhoršenie oproti priemernému Asiana lounge.

Mimochodom, bude sa jednať o prvý spoločný oneworld lounge na svete.

——————————————————-

Najlepší Star Alliance lounge na letisku v Bangkoku.

0 comment

Súvisiace články

Leave a Comment