Home Recenzie aerolínií Recenzia: Air France biznis trieda na Airbuse A319 a A320

Recenzia: Air France biznis trieda na Airbuse A319 a A320

by Karol
0 comment

Recenzia: biznis trieda Air France na Airbusoch A319 a A320 z Viedne do Madridu s prestupom v Paríži (CDG).

Air France majú na lietadlách s jednou uličkou (Airbus A220/ A318/ A319/ A320/ A321 a Embraer) podpriemernú biznis triedu aj v porovnaní s nie veľmi kvalitnou európskou konkurenciou.

Okrem už štandardne zlých sedadiel európskych aeroliniek je v prípade Air France ďalším negatívom aj nie veľmi dobrá strava.

Na druhej strane s kvalitou biznis triedy Air France na diaľkovom lete som bol spokojný. Recenziu môjho letu na ich Airbuse A350 z Paríža do Sao Paula nájdete v tomto blogu.

Air France biznis trieda na Airbuse A319 a A320

Môj let z Viedne do Paríža bol prevádzkovaný na Airbuse A319 a prípoj do Madridu na Airbuse A320. Na týchto lietadlách majú Air France v biznis triede rovnaké sedadlá ako v ekonomickej triede. V biznis triede ale ostáva stredné sedadlo vždy voľné.

Takáto biznis trieda nie je určite ideálna. Ešte horší produkt majú ale Air France na Embraeroch 170/190, keďže na týchto lietadlách Air France negarantujú voľné miesto vedľa pasažierov v biznis triede.

Väčšina európskych leteckých spoločností má v biznis triede v porovnaní s ekonomickou triedou mierne väčšie rozostupy medzi jednotlivými radmi sedadiel. Air France ale poskytujú pomerne malý priestor na nohy aj v biznis triede. Ja si z tohto dôvodu vyberám vždy na ich letoch miesto v prvom rade. Mali by ste ale vedieť, že z dôvodu steny pred prvým radom si nebudete môcť vystrieť nohy dopredu. Prvý rad preto nemusí vyhovovať každému.

Strava a nápoje

Mnohé letecké spoločnosti sa snažia vykompenzovať podpriemerné sedadlá na európskych letoch aspoň kvalitnejšou stravou. Air France medzi tieto aerolinky určite nepatria.

Na lete z Viedne bol podávaný obed a z Paríža do do Madridu večera.

Na týchto kratších letoch nebudete mať na výber medzi viacerými jedlami. Ak máte nejaké dietetické obmedzenia, špeciálnu stravu by ste si preto mali objednať dopredu.

Air France majú v európskej biznis triede veľmi uniformnú stravu. Na podnose dostanete dva kúsky syra, jedno (menšie) studené hlavné jedlo, dezert, pečivo a maslo.

Cestoviny na lete z Viedne neboli vôbec chutné a z hlavného jedla som zjedol iba údeného lososa. Tekvicové pyré s vajcom a hubami na lete do Madridu by boli lepšie ak by bolo jedlo zohriate. Air France ale vôbec nepodávajú teplú stravu na európskych letoch. Horšiu stravu na európskom lete v biznis triede som mal doteraz iba na palube KLM.

Pozitívne hodnotím, že po vstupe na palubu lietadla dostal okamžite každý pasažier fľašu vody. Na mojom lete podávali Air France šampanské Joseph Perrier. Káva bola ale dostupná iba klasická čierna.

Zhrnutie

Air France majú na európskych letoch v biznis triede nekvalitné “euro” sedadlá a v porovnaní s konkurenciou podpriemernú stravu. Najlepší na oboch letoch bol veľmi príjemný palubný personál. Pozitívom bola tiež čistá kabína lietadla.

0 comment

Súvisiace články

Leave a Comment