Home Recenzie aerolínií Qatar Airways Airbus A320/ A321 biznis trieda

Qatar Airways Airbus A320/ A321 biznis trieda

by Karol
2 komentáre

Qatar Airways môže mať najlepšiu biznis triedu na svete, ale platí to len do momentu, pokiaľ necestujete v ich Airbus A320 v regionálnej konfigurácii. Qatar Airways má niekoľko Airbus A320 s lie-flat (recenzia) sedadlami, ale väčšina ich lietadiel A320 a všetky Airbus A321 majú len regionálne sedadlá. Tieto sa dajú sklopiť maximálne pod uhlom 160 stupňov. Regionálne sedadlá sú veľmi pohodlné na kratších blízkovýchodných letoch, ale menej vhodné pri cestách do Európy.

Qatar Airways A320

Na letoch do Európy používa Qatar Airways Airbus A320/ A321 v regionálnej konfigurácii hlavne na letoch do Grécka, Rumunska, Bulharska a na Balkán. Na letoch do Budapešti a Viedne, na ktorých sú nasadzované A320 sú vo väčšine prípadov lie-flat sedadlá. Osobne sa ale vyhýbam všetkým letom s A320 z Rakúska a Maďarska. Qatar Airways sú notoricky známi výmenami lietadiel na poslednú chvíľu a preto nemáte nikdy zaručené lie-flat sedadlá na A320.

Regionálne sedadlá na A320 sú veľmi pohodlné a boli by v určitých prípadoch akceptovateľné aj na denných letoch do Európy. Minulý rok som na lete zo Sarajeva do Dohy bol jediný pasažier v biznis triede a mal som výborný let. Môj minulotýždňový let z Dohy do Belehradu bol ale úplne plný a celkovo na mňa nezanechal dobrý dojem. Najväčší problém je, že ak sedíte pri okienku a pasažier vedľa vás ma vysunutý monitor a pasažier pred vami má sklopené sedadlo, budete mať veľký problém dostať sa z vášho sedadla. To bol aj prípad pána, ktorý sedel vedľa mňa a spal s vysunutým monitorom. Či už máte, alebo nemáte spolusediaceho, na nočných letoch sa v týchto sedadlách tiež nevyspíte tak dobre ako v lie-flat sedadlách.

Ďalším problémom A320 je inflight entertainment system (video ponuka), ktorého obsah je veľmi obmedzený v porovnaní s inými lietadlami. Niektoré najstaršie Airbus A320 osobné monitory vôbec nemajú a pasažierom sú poskytnuté iPady s ešte obmedzenejším obsahom filmov.

A320/ A321 zhrnutie

Sedadlá Qatar Airways v regionálnej konfigurácii som ochotný akceptovať iba v prípade veľmi lacných leteniek. Moja spiatočná letenka v biznis triede z Belehradu do Hong Kongu stála iba 940 eur, čo považujem za akceptovateľnú cenu za menej kvalitné sedadlá. Qatar Airways plánuje v najbližších troch rokoch vymeniť všetky A320/ A321 za Airbus A321neo, ktoré už budú mať lie-flat sedadlá. Po roku 2023 pri letoch s Qatar Airways by ste sa teda už nemali obávať, s akým typom lietadla poletíte.

Recenzia Qatar Airways Al Mourjan business class lounge na letisku v Dohe.

Qatar Airways raňajky
2 komentáre

Súvisiace články

2 komentáre

Smutný stav európskej biznis triedy - Dvere sveta dokorán 28. apríla 2020 - 18:45

[…] Recenzie aerolínií […]

Reply
Qatar Airways. Najlepšie business class sedadlá - Dvere sveta dokorán 15. mája 2020 - 9:22

[…] Recenzie aerolínií […]

Reply

Leave a Comment