Home Recenzie aerolínií Môj let s doteraz najlepšou stravou v biznis triede

Môj let s doteraz najlepšou stravou v biznis triede

by Karol
1 comment

O mojom včerajšom lete s Japan Airlines z Londýna do Tokia pripravím ako vždy samostatnú recenziu. Témou dnešného blogu bude iba catering v biznis triede na tomto skoro 14 hodinovom lete, ktorý bol až na jednu maličkosť jednoducho skvelý.

Tento rok som už mal veľmi dobrú skúsenosť s jedlom v biznis triede na diaľkových letoch Air France a aj Swiss. Catering Qatar Airways je tiež takmer vždy na veľmi vysokej úrovni. Žiadna letecká spoločnosť ale doteraz nedokázala pripraviť každý chod na takej úrovni ako Japan Airlines na mojom včerajšom lete.

S týmito japonskými aerolinkami som už v minulosti cestoval v biznis triede z Manily do New Yorku. Na tomto lete do USA som si ale nanešťastie vybral takzvané západné (európske) jedlo, ktoré chutilo veľmi priemerne. Vo všeobecnosti sa teraz už snažím väčšinou objednávať jedlo z regiónu, z ktorého pochádza letecká spoločnosť, s ktorou cestujem. Pri takýchto výberoch máte menšiu šancu byť sklamaní kvalitou cateringu.

Na webovej stránke Japan Airlines som si ešte pred odletom rezervoval štandardné japonské jedlo. To bolo pripravené v spolupráci so známym japonským šéfkuchárom žijúcim v Londýne.

Catering Japan Airlines v biznis triede: večera predjedlo

Japan Airlines catering v biznis triede

Jedálny lístok Japan Airlines s ich tradičnou stravou môže byť pre Európanov veľmi mätúci, keďže obsahuje množstvo pre nás neznámych položiek. V prípade ich bento krabičiek sú ale všetky položky fixné. Nemusíte si preto vyberať predjedlo a hlavné jedlo separátne ako v prípade západných jedálnych lístkov.

Obsah bento krabičiek sa nebudem snažiť podrobnejšie rozpisovať, keďže názvy väčšiny jedál by som ani nevedel preložiť do slovenčiny. Z fotiek si budete vedieť urobiť lepšiu predstavu ako z môjho popisu.

Hlavnou “témou” večere a aj raňajok boli ryby a morské plody, ktoré chutili veľmi čerstvo. Všetky položky boli tiež veľmi zdravé. Na týchto bento krabičkách najviac oceňujem možnosť ochutnať väčšie množstvo menších jedál namiesto tradičného jedného väčšieho európskeho predjedla.

Japonskú jazdu prerušil iba dezert, ktorý bol západného pôvodu. Panna cota s limetkovým listom a kokosom bola ale tiež vynikajúca.

Hlavné jedlo
Dezert a zelený čaj

Problémom mnohých leteckých spoločností sú veľmi priemerné až podpriemerné raňajky. Japonské raňajky od Japan Airlines našťastie chutili rovnako dobre ako ich večera a boli dostatočne sýte.

Pri nápojoch som sa už odklonil od japonskej produkcie a namiesto sake som si pred večerou dal pohár šampanského (Maison Burtin Besserat de Bellefon Rose Brut). Na moje prekvapenie mi po večeri letuška proaktívne ponúkla ochutnávku ich šampanských z prvej triedy (Billecart Salmon – Cuveé Nicolas Francois 2007 a Taittinger Comptes de Champagne Grands Crus Blanc 2007). Japan Airlines si tak pripísali ďalšie plusové body. Za normálnych okolností nemôžete očakávať šampanské z prvej triedy v biznis triede. Myslím si, že v tomto prípade zohral hlavnú úlohu môj status Emerald v aliancii oneworld, ktorej členom sú aj Japan Airlines.

Jedinou vecou, s ktoru som nebol úplne spokojný na tomto lete bola kvalita kávy, ktorá bola veľmi priemerná. Na druhej strane japonský zelený čaj chutil veľmi dobre.

Raňajky

Zhrnutie

Ak by ste mali možnosť cestovať s Japan Airlines v biznis triede a máte radi japonskú kuchyňu, určite by ste si mali objednať ich tradičné bento krabičky. Ja som už len z dôvodu ich výborného cateringu oľutoval, že na návrat do Európy som si namiesto Japan Airlines vybral Finnair.

Moje doteraz zďaleka najhoršie jedlo v biznis triede

1 comment

Súvisiace články

1 comment

Recenzia: Japan Airlines biznis trieda Londýn - Tokio - Dvere sveta dokorán 11. decembra 2022 - 22:15

[…] Recenzie aerolínií […]

Reply

Leave a Comment