Home Letecké spoločnosti Online check-in Austrian Airlines má jednu anomáliu

Online check-in Austrian Airlines má jednu anomáliu

by Karol
0 comment

Austrian Airlines by mali podľa informácií na ich webovej stránke otvárať online check-in 47 hodín pred odletom. Podľa mojich viacerých skúseností za posledných pár rokov táto informácia nie je úplne presná a ich check- in je otvorený vždy s oneskorením.

Online check-in Austrian Airlines

V minulosti umožňovali Austrian Airlines aj pasažierom s Light letenkami bezplatný výber sedadla po otvorení check-in. V súčasnosti vám už ale ich rezervačný systém pridelí sám sedadlo ak ste si kúpili letenky Economy Light a za miesto ste si nezaplatili. Začiatok check-inu, pri ktorom ste si v minulosti mohli vybrať najlepšie miesto nie je už preto tak dôležitý. Minimálne pre pasažierov v ekonomickej triede.

Ak ale cestujete v biznis triede na Boeingu 777, existuje jeden dôvod prečo by ste mohli chcieť spraviť online check-in čo najskôr. Boeingy 777 Austrian Airlines majú v biznis triede niektoré sedadlá dostupné iba za veľmi vysoký poplatok (pre väčšinu ľudí). Týchto sedadiel je ale v každom lietadle obmedzený počet. Z tohto dôvodu vám skorší check-in môže zaručiť prístup k týmto sedadlám. Viac informácií o rezervácii týchto sedadiel nájdete v tomto staršom blogu. Ako rezervovať zadarmo ”najlepšie” sedadlá v biznis triede Austrian a Swiss.

Ak by ste si teda chceli spraviť check-in čo najskôr, skúste sa prihlásiť do vašej rezervácie 46 hodín a 40 minút pred odletom (prvého) letu.

Podľa mojich skúsenností je check-in Austrian Airlines otvorený väčšinou so zhruba 20 minútovým meškaním.

Problém s check-in pri letenkách s prestupom do ďalšej destinácie

Pri mojej nedávnej ceste z Košíc do Bangkoku s Austrian Airlines som sa stretol s ďalšou anomáliou ich web check-inu. Doteraz som dostal vždy všetky palubné lístky do konečnej destinácie po otvorení check-inu prvého letu. Počas cesty do Bangkoku som si ale mohol “47 hodín” pred odletom z Košíc spraviť iba check-in do Viedne. Môj check-in na prípoj do Thajska bol otvorený separátne opäť “47 hodín” pred odletom z Viedne do Bangkoku.

Ak by ste sa stretli s podobným problémom a nedostane naraz všetky palubné lístky do konečnej destinácie, spravte si separátny check-in na druhý (prípadne tretí let) neskôr podľa plánovaného času odletu vášho prípoja.

Recenzia Airbus A320: Sú Austrian nový Ryanair?

0 comment

Súvisiace články

Leave a Comment