Home Cestovateľské správy Povinná 5 dňová karanténa na Islande + 2 testy na Covid

Povinná 5 dňová karanténa na Islande + 2 testy na Covid

by Karol
0 comment

Island bol jednou z prvých krajín v Európe, ktoré v prvej polovici júna otvorili svoje hranice zahraničným turistom. Jedinou podmienku pri vstupe do krajiny bol negatívny test na koronavírus, ktorý bol v prvých týždňoch poskytovaný zadarmo. Od 19. augusta budú zavedené úplne nové pravidlá, ktoré budú prakticky znamenať koniec krátkodobých dovoleniek na tomto nordickom ostrove. Od tohto dátumu budú na Islande od všetkých cestujúcich vyžadované dva testy na koronavírus a bude tiež zavedená povinná karanténa po dobu štyroch až piatich dní.

Povinná karanténa na Islande

Od 19. augusta budú musieť všetci cestujúci po príchode na Island absolvovať test na koronavírus. Tento test je momentálne dostupný za niečo menej ako 60 eur pri online registrácii. Následne budú musieť všetci ľudia obsolvovať povinnú 4 až 5 dňovú karanténu po uplynutí ktorej bude potrebné absolvovať ďalší test na koronavírus. Až keď budú výsledky oboch testov negatívne, bude možné opustiť miesto karantény. Ľudia, ktorí nebudú chcieť podstúpiť test na koronavírus budú mať možnosť si zvoliť 14 dňovú karanténu. Testy sa nebudú vyžadovať od detí narodených po roku 2005.

Island sa rozhodol zaviesť tieto opatrenia z dôvodu zvýšeného počtu nákaz koronavírusom za posledné obdobie. Viac informácií o nových podmienkach pri vstupe na Island nájdete v tomto článku.

0 comment

Súvisiace články

Leave a Comment