Home Akciové letenky Uznajú letecké spoločnosti error fare letenky?

Uznajú letecké spoločnosti error fare letenky?

by Karol
3 komentáre

Error fare letenky sú chybne nacenené letenky, ktorých cena môže predstavovať len zlomok ich normálnej hodnoty. V predaji sa väčšinou objavia, keď pracovník leteckej spoločnosti zadá do systému chybnú hodnotu letenky. Letecké spoločnosti si väčšinou v priebehu pár hodín uvedomia chybu a z tohto dôvodu je čas na kúpu veľmi obmedzený. Ako kupovať error fare letenky som už písal v jednom z predchádzajúcich blogov.

Letecké spoločnosti nemusia uznať tieto letenky a preto nerobte žiadne ďalšie nerefundovateľné rezervácie minimálne týždeň po vystavení letenky.

Uznané Error fare letenky

Niekedy je ťažké posúdiť či sa jedná o normálnu, alebo chybne nacenenú letenku. Ja využívam error fare letenky výlučne v biznis, alebo prvej triede. Väčšinou je ich cena podobná cene normálnej letenky v ekonomickej triede, ale v biznis triede je pravdaže cestovanie oveľa pohodlnejšie a dostanem tiež oveľa viac míľ do mojich vernostných programov. Letecká spoločnosť Saudia máva často v ponuke regulárne spiatočné letenky v biznis triede z Európy do Ázie za 700 eur, čo je už teritórium error fare leteniek. S TAP Air Portugal bolo možné letieť v biznis triede z Barcelony do Cancúnu za 898 eur. Minulý rok som tiež kúpil regulárnu spiatočnú letenku v biznis triede z Jakarty do Zürichu s Oman Air za 740 eur.

S aktívnym vyhľadávaním chybne nacenených leteniek som začal pred troma rokmi. Odvtedy som kúpil 10 takýchto leteniek a z toho boli iba tri zrušené. Posledných päť rokov som žil v Taipei a preto boli niektoré letenky s odletom z Ázie. Okrem dvoch leteniek v prvej triede sa vždy jednalo o spiatočné letenky v biznis triede.

Moju úplne prvú error fare letenku som kúpil koncom roka 2017 s Qatar Airways z Ho Chi Minh City do New Yorku za 590 eur. Krátko na to nasledovala daľšia letenka s Qatar Airways z Hanoja do Viedne za 560 eur. S Latam som letel z Barcelony do Brazílie za 760 eur a s Aeroflotom jednosmerne z Varšavy do Soulu za 400 eur.

Air France/ KLM mi tiež uznali moju letenku za 500 eur z Budapešti na Havajské ostrovy. Tak isto Iberia 500 eurovú letenku z Ríma do Bogoty a Japan Airlines 670 eurovú letenku z Frankfurtu do Tokia. Zdá sa, že 830 eurová letenka Turkish Airlines v biznis triede na Seychely, o ktorej som písal minulý týžden bude tiež uznaná.

Qatar Airway Qsuite

Zrušené letenky

Doteraz mi bola zrušená iba jedna letenka v biznis triede. Minulý rok som kúpil spiatočnú letenku s Austrian Airlines z Bangkoku do Viedne za 800 eur. Oznámenie o neuznaní letenky mi od Austrian Airlines prišlo na štvrtý deň po kúpe.

Zrušené mi boli aj dve letenky v prvej triede. Prvou bola jednosmerná letenka s Air France zo Seatlu do Paríža za 500 eur a druhou 495 eurová spiatočná letenka Qantas z Bangkoku do Sydney. Šanca, že bude uznaná letenka v prvej triede je oveľa nižšia ako v prípade ekonomickej, alebo biznis triedy. V priemere majú letecké spoločnosti iba 8 sedadiel v prvej triede na každom lietadle. Ak z toho predajú štyri sedadlá ako error fare, finančne by to leteckú spoločnosť zasiahlo oveľa výraznejšie ako v prípade ak by v priemere predali štyri sedadlá z tridsiatich v biznis triede. Z tohto dôvodu som sa ani nepúšťal do kúpy spiatočnej letenky v prvej triede za 800 eur s Cathay Pacific z Vietnamu do Severnej Ameriky. To bola ale chyba, lebo v tomto prípade Cathay Pacific letenky uznali.

Error fare letenky zhrnutie

Podľa mojej skúsenosti letecké spoločnosti v zhruba 2/3 prípadov chybne nacenené uznajú. V prípadoch zrušených leteniek mi boli peniaze vždy veľmi promptne vrátené na účet. Kúpu error fare letenky berte ako hru, ktorú máte často šancu vyhrať, ale o svoje peniaze nikdy neprídete. Najnovšie error fare letenky sú publikované na webovej-stránke Dvere Sveta Dokorán a aj na Facebookovej stránke Dvere Sveta Dokorán, ktorú si môžete dať medzi vaše obľúbené položky. Pravdaže nemôžete očakávať, že každý týžden sa objaví nová error fare letenka.

———————————-

Ak chcete byť byť pravidelne informovaní o akciových letenkách v biznis triede a o najnovších správach zo sveta leteckých spoločností, pridajte si stránku Dvere Sveta Dokorán medzi vaše obľúbené položky na Facebooku.

3 komentáre

Súvisiace články

3 komentáre

Ako kúpiť Error Fare letenky - Dvere sveta dokorán 2. septembra 2020 - 9:24

[…] Akciové letenky […]

Reply
Reakcia Latam na 420€ biznis error fare letenky - Dvere sveta dokorán 17. septembra 2020 - 15:16

[…] Akciové letenky […]

Reply
Boston zo Štokholmu v biznis triede za 690 eur - Dvere sveta dokorán 8. januára 2021 - 21:49

[…] Existuje šanca, že letecká spoločnosť letenky neuzná, kedže sa pravdepodobne jedná o error fare. Za zrušenie letenky je poplatok 200 eur za jeden […]

Reply

Leave a Comment