Home Akciové letenky Biznis trieda: Ázia a Maurícius od 870€, stop v Saudskej Arábii + 150€

Biznis trieda: Ázia a Maurícius od 870€, stop v Saudskej Arábii + 150€

by Karol
0 comment

O letenkách v biznis triede do Ázie a na Maurícius od 870 eur so Saudiou som už v minulosti písal. Dnes okrem pripomenutia týchto leteniek by som sa chcel tiež venovať tomu, ako využiť tieto letenky aj na návštevu Saudskej Arábie. Ja som dnes práve kúpil jednu z týchto leteniek do Jakarty s týždňovým zastavením v Saudskej Arábii.

Vyhľadávanie leteniek je najrýchlejšie na Google Flights, ale letenky by som odporúčal kupovať priamo so Saudiou.

Ázia a Maurícius v biznis triede so Saudiou

Z pôvodnej ponuky 800 eurových leteniek s odletom z Atén už nie je dostupný za túto cenu Bangkok, Kuala Lumpur a ani Manila. Do týchto destinácií sa budete vedieť stále dostať za zhruba 1100 eur z Istanbulu.

Odlet z Atén:

  • Jakarta 870 eur
  • Malé (Maledivy) 920 eur
  • Maurícius 1020 eur
  • Singapur 1066 eur

Odlet z Istanbulu:

  • Bangkok 1140 eur
  • Kuala Lumpur 1170 eur
  • Manila 1130 eur

Kúpiť môžete aj open jaw letenky, pri ktorých je príletové a odletové miesto rozdielne. Napríklad prílet do Singapuru a odet z Jakarty.

Cestovať budete môcť až do konca októbra 2022. Prestup je v Jeddah, kde má Saudia úplne nový biznis salónik, ktorý sa zdá byť na pomerne vysokej úrovni.

Rezervačná trieda I. Saudia patrí do aliancie leteckých prepravcov SkyTeam. Napríklad za moju letenku do Jakarty dostanem do Flying Blue od Air France 150% míľ, čo bude takmer 20 000 míľ.

Plusy a mínusy

Nevýhody týchto leteniek:

  • Prvou je pravdaže fakt, že sa budete musieť najprv dostať do Atén, alebo Istanbulu
  • V Jeddahu sú zhruba 8+ hodinové prestupy. Ak by prestup presiahol 12 hodín, museli by ste si vybaviť tranzitné víza.
  • Saudia nepodáva alkohol v lietadlách a ani v biznis salónikoch.

Pre mňa osobne sa ale nejedná o zásadne problémy a aj cestu do Grécka využijem na návšetvu Atén.

Let z Atén do Jeddah je na Airbus A320, ale tieto lietadlá majú na veľkej väčšine letov lie-flat sedadlá. Boeingy 787 od Saudie majú v biznis triede veľmi kvalitné lie-flat sedadlá v konfigurácii 1-2-1 v jednom rade. Tieto sú nasadzované na letoch do Bangkoku, Kuala Lumpuru, Singapuru, Malé a na Maurícius. Boeing 777 majú v jednom rade v biznis triede konfiguráciu 2-2-2, ale na niektorých 777kách sú ešte staršie angled flat sedadlá. Týmto lietadlám by ste sa mali snažiť vyhnúť. Napríklad do Jakarty lietajú B777 s angled flat a aj lie-flat sedadlami. Google vám zobrazí pomerne presne o aký typ sedadiel sa jedná. Strava na palube lietadla by mala byť podľa väčšiny recenzií kvalitná.

Stop v Saudskej Arábii

Za príplatok zhruba 150 eur si budete môcť spraviť stop v Saudskej Arábii.

Saudská Arábia začala vydávať turistické e-Visa, o ktoré by nemal byť problém požiadať online. Cena za víza je 107 eur.

Na kúpu takejto letenky budete musieť využiť funkciu Multicity. V aplikácii Saudie je možné zadať len dva sektory. Na webovej stránke Saudie ich budete môcť zadať aj viac. V mojom prípade to bolo:

  • Atény – Jakarta
  • Jakarta – Jeddah
  • Jedah – Atény

Za túto kombináciu som zaplatil 1040 eur.

Počas mojej návštevy Saudskej Arábie som sa rozhodol navštíviť Jeddah, ktorý by mal mať zaujímavé historické centrum a oázu Al-Ula. V blízkosti tejto oázy nájdete historické nabatijské pamiatky podobné tým z jordánskej Petry. Z Jeddah sa dostanete letecky do Al-Ula za 75 minút.

0 comment

Súvisiace články

Leave a Comment