Home Vernostné programy Ako získať najlacnejšie vyšší status v Miles & More

Ako získať najlacnejšie vyšší status v Miles & More

by Karol
0 comment

Miles & More tento rok kompletne zmenili sytém ako dosiahnete vyšší status v tomto vernostnom programe Lufthansy.

Status nezískate ako v minulosti za nalietané míle, ale podľa takzvaný Bodov (Points) a Kvalifikačných Bodov (Qualifying Points).

Miles & More: počet Bodov potrebných na vyšší status

Za vaše lety s leteckými spoločnosťami spolupracujúcimi s Miles & More dostanete rovnako ako doteraz aj míle. Tie budete môcť využiť tradične napríklad na výber leteniek.

Množstvo nalietaných míľ už ale nijako neovplyvní váš status.

Od 1.1.2024 dostanete okrem míľ aj Body za lety s leteckými spoločnosťami Star Alliance (vrátane aeroliniek z Lufthansa Group) a s Air Dolomiti, Luxair, Discover Airlines a Eurowings.

*Lufthansa Group: Lufthansa, Austrian Airlines, SWISS, Brussels Airlines, Eurowings

Okrem toho dostanete aj Kvalifikačné Body za lety s Lufthansou, Austrian Airlines, SWISS, Brussels Airlines, LOT, Croatia Airlines, Air Dolomiti, Discover Airlines, Luxair a Eurowings.

Body a Kvalifikačné Body dostanete aj od Austrian AirRail, Lufthansa Express Rail a SWISS Air Rail.

Swiss Airbus A320

Na status Frequent Traveller (Star Alliance Silver) budete musieť za kalendárny rok získať 650 Bodov a 325 Kvalifikačných Bodov.

Na Senator status (Star Alliance Gold) 2000 Bodov a 1000 Kvalifikačných Bodov.

Všetky podmienky a spôsob ako získať status HON Circle Member nájdete priamo na webovej stránke Miles & More.

Polovicu vašich celkových bodov budete musieť teda získať za lety s Lufthansou, Austrian, SWISS, Brussels Airlines, LOT, Air Dolomiti, Luxair, Croatia Airlines, Eurowings a Discover Airlines. Lety čisto s ostatnými leteckými spoločnosťami Star Alliance vám už nebudú stačiť na status. Budete musieť splniť podmienku Bodov a aj Kvalifikačných Bodov.

Koľko bodov získate

Body a Kvalifikačné Body získate podľa toho, či absolvujete lety v rámci toho istého kontinentu, alebo na medzikontinetálnom lete. 

  • Ekonomická trieda: kontinentálny let 20 bodov a medzikontintálny let 60 bodov
  • Premium economy: kontinentálny let 20 bodov a medzikontinenálny let 80 bodov
  • Biznis trieda: kontinentálny let 40 bodov a medzikontinentálny let 200 bodov
  • Prvá trieda: kontinentálny let 40 bodov a medzikontinentálny 300 bodov
Austrian Airlines

Uvediem niekoľko príkladov ako získate Body a Kvalifikačné Body:

  • Swiss ekonomická trieda jednosmerne z Viedne do New Yorku s prestupom v Zurichu: 80 Bodov (20+60) a 80 Kvalifikačných Bodov
  • EVA Air: biznis trieda jednosmerne nonstop z Viedne do Bangkoku: 200 Bodov ale žiadne Kvalifikačné Body

Tunisko, Egypt, Lýbia, Alžírsko a Maroko patria podľa tabuliek Miles & More do európskeho regiónu. Za jednosmerný let v ekonomickej triede s Lufthansou z Viedne do Káhiry s prestupom vo Frankfurte by ste teda získali 40 Bodov a 40 Kvalifikačných Bodov.

Turecko a Kaukazské krajiny patria tiež do európskej zóny.

Izrael, Libanon a Jordánsko už ale patria do ázijského kontinentu. Za jednosmernú letenku v biznis triede z Viedne do Tel Avivu s Austrian by ste teda dostali až 200 bodov a 200 Kvalifikačných Bodov.

Americký kontinent je rozdelený na dve zóny a rozhranie medzi nimi určuje hranica medzi Kolumbiou a Panamou. Severná, Stredná Amerika a Karibik sú v tej istej zóne.

Celkovo teda existuje 6 zón: Európa, Afrika, Ázia, Oceánia, Severná a Južná Amerika.

Star Alliance

Ako získať najlacnejšie status

Status budete môcť získať za najnižšiu minutú sumu peňazí kúpou lacných leteniek v rámci jedného kontinentu, alebo na lacnejších krátkych medzikontinetálnych letoch.

Napríklad LOT majú v predaji veľmi lacné vnútroštátne letenky ekonomickej triede v Poľsku už za zhruba 30 eur. Za jednosmernú letenku z Gdanska do Varšavy by ste dostali 20 Bodov a 20 Kvalifikačných Bodov. Na trase Gdansk – Varšava – Wroclaw by to bolo 40 Bodov a 40 Kvalifikačných Bodov.

Za 550 eurovú spiatočnú letenku v biznis triede z Budapešti do Tel Avivu s prestupom vo Viedni s Austrian Airlines by ste dostali až 480 Bodov a 480 Kvalifikačných Bodov.

Ak by ste chceli minúť najmenej peňazí na váš status, mali by ste sa preto sústrediť na tieto kratšie medzikoninetálne lety.

Napríklad v ekonomickej triede budete môcť cestovať s Aegean Airlines z Atén do Tel Avivu jednosmerne za 46 euro a za túto letenku by ste dostali 60 Bodov.

Aegean Airlines

Zaujímavý je tiež napríklad let s Copa Airlines z Quita do Bogoty s prestupom v Paname. Spiatočná letenka v biznis triede na tejto trase stojí 600 eur, za ktorú by ste dostali až 800 Bodov, keďže by ste mali až štyri transkontinentálne lety.

Cenovo atraktívne by mohli byť aj minimálne 200 Bodové lety jednosmerne v biznis triede z Blízkeho východu do Afriky s EgyptAir, alebo Ethiopian Airlines.

Pravdaže málokto bude kupovať letenky na týchto trasách len za účelom získania vyššieho statusu. Tieto kratšie medzikontinenálne lety by mohli byť pre vás zaujímavé hlavne ak by vám chýbalo len niekoľko stoviek Bodov k dosiahnutiu statusu.

Ja osobne už len minimálne využívam vernostný program Miles & More. Väčšinu letov Star Alliance kreditujem do Miles+Bonus od Aegean Airlines. V tomto programe je oveľa jednoduchšie dosiahnutie vyššieho statusu (a hlavne jeho udržanie) ako v Miles & More.

0 comment

Súvisiace články

Leave a Comment