Home Letecké spoločnosti Letisko Doha má v tranzitnej zóne novú tropickú záhradu

Letisko Doha má v tranzitnej zóne novú tropickú záhradu

by Karol
0 comment

Letisko Doha koncom roka 2022 otvorilo novú severnú časť letiskového terminálu, ktorej súčasťou je aj tropická záhrada Orchard.

Z centrálnej časti terminálu sa sem dostanete peši, alebo letiskovým vláčikom za menej ako 10 minút. Na lepšiu orientáciu môžete sledovať značenie k odletovým bránam C.

Letisko Doha s novu tropickou záhradou

Orchard sa rozprestiera na ploche zhruba 10 000 metrov štvorcových a obdivovať ho budete môcť z výšky koruny stromov, alebo zospodu z vydláždených chodníkov.

Medzi korunami stromov boli postavené mosty, ktoré sú na úrovni terminálu. Samotná vegetácia je vysadená na -1. poschodí. Nad záhradou sa nachádza architektonicky veľmi zaujímavá vlnitá strecha zo skla.

Na “prízemí” medzi stromami sa nachádza aj niekoľko lavičiek a oddychových zón, kde si budete môcť posedieť ak máte v Dohe dlhší prestup.

Podobnú tropickú záhradu nazývanú Jewel nájdete aj na letisku v Singapure. Ak ste už niekedy navštívili Jewel, mali by ste mierne “krotiť” vaše očakávania od Orchard. Tropická záhrada v Singapure je podstatne väčšia a jej súčasťou je aj jedinečný vodopád. V porovaní so Singapurom pôsobí Orchard v Dohe oveľa “komernejšie”.

Na druhej strane treba podotknúť, že Jewel sa nachádza v mimotranzitnej zóne letiska v Singapure. Ak by ste ho teda chceli navštíviť, budete musieť prejsť cez pasovú kontrolu. Vytvoriť podobný koncept v takejto mierke priamo v tranzitnej zóne letiska je pravdaže oveľa náročnejšie.

Jewel Singapore
Jewel Singapur

Ak máte dostatok času pri tranzite v Dohe, Orchard by ste mali určite navštíviť. Ak by som mal ale iba kratší prestup a mal možnosť navštíviť jeden z biznis salónikov, určite by som uprednostnil sprchu v salónika pred návštevou tejto tropickej záhrady.

Mimochodom, ja som Orchard navštívil neskoro večer pri umelom osvetlení. Pri dennom svetle budete mať určite z celej záhrady lepší dojem ako počas večernej/ nočnej návštevy.

Veľmi peknú záhradu s tradičnými kórejskými stromami nájdete aj na letisku Seoul Incheon v termináli 3, ktoré je jedným z mojích najobľúbenejších letísk na svete.

0 comment

Súvisiace články

Leave a Comment