Home Cestovateľský blog Nedávajte vaše palubné lístky na sociálne siete

Nedávajte vaše palubné lístky na sociálne siete

by Karol
0 comment

Ukázať vaše fotky z dovolenky na Instagrame a Facebooku je jedna vec, ale palubné lístky by ste nemali nikdy publikovať na sociálnych sietiach. Ak by ste sa aj tak rozhodli zverejniť fotografiu vášho palubného lístka, mali by ste z nej vymazať aspoň všetky citlivé údaje.

Medzi tie najcitlivejšie patria určite čiarové kódy, čísla leteniek, rezervavačný kód, ale napríklad ja číslo vášho vernostného programu.

Palubné lístky nepatria na sociálne siete

Ľudia, ktorí dajú svoje palubné lístky na sociálne siete bez akýchkoľvek úprav si ani neuvedomujú akému nebezpečenstvu sa vystavujú. Občas takéto publikácie vidím aj na na Facebooku mojich známych.

Vo väčšine prípadov na otvorenie letenky na webovej stránke leteckej spoločnosti bude postačovať meno a číslo letenky, alebo rezervačný kód. Tieto informácie nájdete na väčšine palubných lístkoch. S týmito údajmi by následne ktokoľvek mohol otvoriť vašu rezerváciu a napríklad aj zrušiť celú vašu letenku.

Z tohto dôvodu preto radšej zdieľajte fotografie z dovolenky ako vaše palubné lístky.

Korean Air

Čiarové kódy môžu o vás poskytnúť ešte viacej informácií. Z tohto dôvodu by sa nemal dostať nikto cudzí k vášmu palubnému lístku ani po absolvovaní letu. Ak si ho neodložíte doma, mali by ste ho celý znehodnotiť.

Pozor by ste si mali dávať ak aj niekto bude vyžadovať vytlačený itinerár vašej letenky. Ja v takýchto prípadoch (napríklad na veľvyslanectvách) tiež začiernim všetky údaje o čísle letenky a rezervačnom kóde na vytlačených letenkách. Tieto údaje od vás nebude určite nikto vyžadovať. Neexistuje dôvod, prečo by k nim mala mať prístup akákoľvek tretia osoba.

Nechutné veci, ktoré robia ľudia v lietadle

Zabudnite na SeatGuru. Existuje kvalitnejší zdroj máp sedadiel

Funkcie Google Flights, o ktorých možno neviete

0 comment

Súvisiace články

Leave a Comment