Home Recenzie aerolínií Air France majú najlepšie sedadlá v biznis triede v Európe

Air France majú najlepšie sedadlá v biznis triede v Európe

by Karol
0 comment

Nová biznis trieda Air France má podľa môjho názoru najlepšie (biznis) sedadlá zo všetkých európskych leteckých spoločností. Platí to špecificky pre sedadlá, ktoré sú v prvých radoch biznis triedy. A aj keď sedadlá v ostatných radoch sú tiež veľmi kvalitné, prvý rad poskytuje neporovnateľne viac priestoru a pohodlia.

Qsuite od Qatar Airways sú pre mňa najlepšou biznis triedou na svete . Jedná sa o malé “apartmány” s dverami, ktoré poskytujú pasažierom maximum súkromia. A hoci nové sedadlá Air France nie sú z estetického hľadiska krajšie ako Qsuite, pohodlím ich bez problémov porazia. Platí to hlavne v sklopenej polohe pri spánku.

Ja som ešte asi nikdy nedorazil do diaľkovej destinácie po nočnom lete tak oddýchnutý ako pri nedávnej ceste v prvom rade novej biznis triedy Air France do Hong Kongu.

Celkovo ale stále hodnotím by Qsuite ako lepšiu biznis triedu, keďže Air France majú tieto najkvalitnejšie sedadlá iba v prvých radoch.

Nové sedadlá Air France v biznis triede

Moju recenziu staršej biznis triedy Air France na Airbuse A350 nájdete v tomto blogu. Aj táto “staršia” generácia biznis triedy je ale v každom prípade stále veľmi dobrá. Tieto sedadlá sú neporovnateľne kvalitnejšie a modernejšie ako napríklad biznis trieda Austrian Airlines, alebo Lufthansy.

Pri rezervácii letenky rozlíšite staršiu generáciu sedadiel Air France na Airbusoch A350-900 od tej najnovšej veľmi jednoducho podľa mapy sedadiel. A350ky so staršími interiérmi majú v biznis triede 9 radov a tie novšie končia až radom 14. Takmer identické nové sedadlá majú Air France aj na Boeingoch 777 s obnovenými interiérmi (staršie interiéry postupne vymieňajú za novšie).

Základ všetkých sedadiel novej biznis triedy je rovnaký. Identické sú samotné sedadlá, bočné odkladacie priestory, stolík a aj obrazovka. Zásadný rozdiel je ale v prednej časti.

Pri štandardných sedadlách sú v sklopenej polohe chodidlá pasažierov v menšom priestore v bočnej strane sedadla pred nimi. Keďže ale prvé rady majú pred sebou iba stenu, Air France umiestnili do tohto predného priestoru obrovskú “taburetku” na nohy.

Ak budete sedieť v prvom rade, v sklopenej polohe nebudú vaše chodilá v menších výklenoch ako v prípade väčšiny sedadiel najnovšej generácie. Pri spánku si preto budete môcť zvoliť v podstate akúkoľvek polohu.

Podobný koncept v prvom rade majú napríklad aj Starlux Airlines alebo Shanghai Airlines. Tieto letecké spoločnosti ale predávajú tieto miesta v prvom rade ako prvú triedu.

Ako rezervovať zadarmo tieto sedadlá

Nová biznis trieda Air France má na Airbusoch A350 48 sedadiel a je predelená kuchynkou na dve časti. V tomto medzipriestore sa nachádzajú okrem kuchynky aj druhé dvere lietadla. Sedadlá s väčším priestorom na nohy sú preto okrem radu číslo 1 aj v rade 10 v zadnej menšej kabíne.

Keďže v jednom rade sú štyri sedadlá (konfigurácia 1-2-1), tak celkovo je v lietadle až 8 týchto lepších miest.

Ak ste držiteľom statusu Gold, alebo Platinum vo vernostnom programe Flying Blue, tieto sedadlá si budete môcť rezervovať kedykoľvek zadarmo. Ostatní pasažieri si budú môcť v prípade dostupnosti rezervovať tieto sedadlá zadarmo 72 hodín pred odletom.

Sedadlá Air France v novej biznis triede

Všetky biznis sedadlá najnovšej generácie Air France majú posuvné dvere. Tie musia byť pri vzlete a pristávaní otvorené. Počas letu ich zatvoríte jednoduchým zatlačením tlačídla.

Na rozdiel od Qsuite majú Air France o niečo nižšie steny. Človek stojaci v uličke priamo nad vaším sedadlom tak bude videť do vášho priestoru aj v prípade zatvorených dverí. Dvere a stena tak poskytujú viac súkromia skôr z bočného pohľadu a to hlavne pri spánku.

Sedadlá v prvom rade majú tiež menší šatník, do ktorého si budete môcť zavesiť váš kabát.

Nová biznis trieda Air France poskytuje tiež mnoho najnovších technologických výdobytkov. Všetky sedadlá majú napríkald dotykové nabíjanie telefónu, alebo bezdrôtové pripojenie vlastných slúchadiel pasažierov na video sytém osobných obrazoviek. Osobné obrazovky majú okrem dotykového ovládania aj menšie tablety, ktoré slúžia ako diaľkové ovládače.

Podrobnejšie sa budem venovať novej biznis triede Air France v jednom z budúcich blogov pri recenzii môjho letu do Hong Kongu.

0 comment

Súvisiace články

Leave a Comment