Home Recenzie aerolínií Recenzia: KLM biznis trieda na lietadlách Boeing 737

Recenzia: KLM biznis trieda na lietadlách Boeing 737

by Karol
0 comment

Recenzia biznis triedy KLM na lietadlách Boeing 737-700 a 737-800 na trase Budapešť – Amsterdam – Budapešť.

Kvalita biznis triedy európskych leteckých spoločností na lietadlách s jednou uličkou (napríklad Airbus A320/A321, Boeing 737) je vo všeobecnosti veľmi podriemerná (v porovnaní s inými svetovými leteckými spoločnosťami). Okrem zopár výnimiek sú sedadlá v ekonomickej a biznis triede úplne rovnaké. Na zvýšenie komfortu letecké spoločnosti aspoň blokujú susedné sedadlo vedľa pasažierov v biznis triede.

Nie príliš pohodlné sedenie sa snažia niektoré letecké spoločnosti kompenzovať aspoň kvalitnejšou stravou. Medzi tieto aerolinky ale určite nepatria KLM. Ich biznis triedu na európskych letoch považujem za najhoršiu zo všetkých európskych leteckých spoločností, s ktorými som mal možnosť doteraz cestovať.

KLM biznis trieda na lietadlách Boeing 737

KLM má v biznis triede na Boeingoch 737 klasické sedadlá ekonomickej triedy s tým, že stredné sedadlo ostáva vždy voľné. Ja som si na oboch letoch do a z Amsterdamu vybral sedadlá v prvom rade, ktoré poskytujú viac miesta na kolená. Nevýhodou prvého radu ale je, že stena pred vami vám neumožní si vystrieť nohy príliš dopredu.

Pri cestách s KLM v biznis triede sa snažte vyhnúť všetkým lietadlám Embraer E175/E190/E195-E2. Tieto Embraery prevádzkuje ich dcérska letecká spoločnosť KLM Cityhopper. Na týchto lietadlách KLM neblokujú miesta vedľa pasažierov v biznis triede a sedenie je preto úplne rovnaké ako keby ste cestovali v ekonomickej triede.

Strava, nápoje a palubný personál

Pri cestách s KLM v biznis triede na európskych letoch už ani nedúfam, že by som mohol dostať dobrú stravu na palube lietadla. Preto sa vždy radšej najem na letisku pred odletom.

KLM na európskych letoch podáva iba studenú stravu v krabiciach. Ak by som mal hľadať nejaké pozitívum na tomto cateringu, bol by ním iba pekný dizajn týchto krabíc.

Fakt, že KLM nevedia podať stravu na tanieroch na dvojhodinovom lete je ale oveľa väčším negatívom ako pekná krabica. Toto negatívum by sa dalo tolerovať v prípade kvalitnej stravy. Dobré jedlo ale asi ťažko dostanete na týchto európskych letoch.

KLM biznis trieda Embraer
Klm biznis trieda na Embraer 190 a Boeing 737

Na všetkých mojích doterajších letoch som ako hlavné jedlo dostal veľkú porciu cestovín, na ktorých bolo minimálne množstvo bielkovín. Tieto studené cestoviny mi nikdy moc nechutili a zjedol by som ich iba ak by som bol veľmi hladný. Väčšinou zjem iba to malé množstvo mäsa, ktoré KLM “veľkoryso” dajú navrch.

V poslednej dobe sú v krabici ako dezert macarons. Pri ceste do Amsterdamu som dostal ešte veľmi jednoduchý uhorkový šalát a pri návrate pre mňa zaujímavejšie kešu oriešky.

V minulosti podávali KLM v európskej biznis triede aj šampanské, ktoré bolo ale nahradené cavou. Pre mňa osobne bol najzaujímavší z celého cateringu ovocný džús z lesných plodov.

Vo všeobecnosti hodnotím na KLM najpozitívnejšie ich palubný personál. Aj na týchto dvoch letoch bol servis na palube lietadla dobrý a letušky a stevardi veľmi príjemní.

Biznis trieda KLM na Embraeroch na európskom lete.

Recenzia biznis triedy KLM na diaľkovom lete na Boeingu 787.

Recenzia biznis salónikov KLM na letisku v Amsterdame.

V Budapešti som pred odletom navštívil biznis salónik SkyCourt.

0 comment

Súvisiace články

Leave a Comment