Home Vernostné programy Singapore Airlines KrisFlyer je môj nový vernostný program Star Alliance

Singapore Airlines KrisFlyer je môj nový vernostný program Star Alliance

by Karol
1 comment

Výber ideálneho vernostného programu Star Alliance nie je určite jednoduchá záležitosť. Ak by som vám mal odporučiť najlepší vernostný program tohto zoskupenia leteckých spoločností, KrisFlyer od Singapore Airlines by ním určite nebol.

Napriek tomu sa KrisFlyer stane mojím novým programom, ktorý plánujem do budúcnosti aktívne využívať.

Prečo si otváram nový účet v Star Alliance

Mojím hlavným vernostným programom Star Alliance je už niekoľko rokov Miles+Bonus gréckych Aegean Airlines. O výhodách Miles+Bonus som už písal podrobnejšie v minulosti.

Vo všeobecnosti neodporúčam zbierať míle do viacerých vernostných programov v tej istej aliancii. Ak budete mať míle rozložené na viacerých účtoch, môžu vám expirovať ešte predtým ako ich budete mať dosť na výber letenky.

Ja som si ale začal hľadať nový program Star Alliance napriek tomu, že som s Miles+Bonus spokojný a určite ho budem aj naďalej využívať.

Aegean Airlines

Dôvodom na výber nového vernostného programu je moja letenka v biznis triede od Lufthansa Group. Jedná sa o spiatočnú letenku z Košíc do Soulu, za ktorú som zaplatil 1280 eur. Let do Soulu je na palube Austrian Airlines v rezervačnej triede P, za ktorú dostanem do Miles+Bonus akceptovateľných 100% míľ.

Na Slovensko sa už ale budem vraciať s Lufthansou. Väčšina cenovo zaujímavých leteniek v biznis triede Lufthansy je vystavená v rezervačnej triede P, za ktorú nedostanete žiadne míle do viacerých programov Star Alliance. Jedným z nich je práve aj Miles+Bonus.

Aby som o míle neprišiel, spiatočný let zo Soulu budem musieť preto kreditovať do iného programu. Mnoho ľudí by v takomto prípade využilo Miles & More. Tento vernostný program Lufthansy ale pri letenkách od Lufthansa Group neudeľuje míle podľa preletenej vzdialenosti, ale podľa ceny letenky.

Cena sektoru zo Soulu do Košíc bola niečo vyšše 600 euro. Bez vyššieho statusu by som do Miles & More dostal iba štyri eurá za každé minuté euro. Celkovo by to bolo zhruba len okolo 1600 eur, keďže za letiskové poplatky by som nedostal žiadne míle. To považujem za veľmi málo za diaľkový let v biznis triede.

Star Alliance
TAP Air Portugal

Vernostný program KrisFlyer od Singapore Airlines

Ak ale míle pripíšem do KrisFlyer, dostanem až 125% preletenej vzdialenosti, čo je takmer 8000 míľ. To už je dostatok na výber letenky so Singapore Airlines v rámci juhovýchodnej Ázie.

Pri výbere nového programu som uvažoval aj o Aeroplan od Air Canada, kde by som dostal 100% míľ. Aeroplan je veľmi zaujímavý vernostný program Star Alliance, ktorý spolupracuje aj s mnohými leteckými spoločnosťami, ktoré nepatria do žiadnej z troch globálnych aliancií. Viac informácií o Aeroplan nájdete v tomto blogu.

Pre KrisFlyer som sa nakoniec rozhodol z dôvodu veľmi zlej dostupnosti leteniek za míle Singapore Airlines vo väčšine vernostných programoch Star Alliance. Singapore Airlines takmer vôbec neuvoľňujú míľové letenky pre vernostné programy svojich Star Alliance partnerov. Hlavne na vystavenie letenky v biznis triede Singapore Airlines, budete musieť mať míle práve v KrisFlyer.

Pre väčšinu ľudí ale KrisFlyer nebude najlepšou voľbou v Star Alliance. V dnešnom blogu vyzdvihnem podľa môjho názoru tri hlavné negatíva tohto programu:

Zhrnutie

Vernostný program KrisFlyer od Singapore Airlines som rozhodol využívať iba z dôvodu kreditovania míľ za lety s Lufthansou. Mojím hlavným vernostným programom Star Alliance bude aj naďalej Miles+Bonus, kam budem pripisovať väčšinu mojich letov.

———————————————-

Základy o vernostných programoch leteckých spoločností (ako zbierať a využiť míle).

Ako najvýhodnejšie využiť míle Star Alliance.

Pre koho môže byť Miles&More výhodný.

1 comment

Súvisiace články

1 comment

Comments are closed.